E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB, 'Genişleme Paketi'ni kabul etti---

AB, 'Genişleme Paketi'ni kabul etti

AB, 'Genişleme Paketi'ni kabul etti
08 Kasım 2023 - 15:29 borsagundem.com

AB Komisyonu, Ukrayna ve Moldova için katılım müzakerelerin başlatılmasını, Gürcistan'a aday statüsü verilmesini ve gerekli uyum sağlandıktan sonra Bosna Hersek ile katılım müzakerelerinin başlatılmasını öneren 2023 Genişleme Paketi'ni bugün kabul etti.

Avrupa Birliği’nin (AB) yürütmeden sorumlu Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, bugün karar almadan sorumlu AB Konseyi’ne Ukrayna ve Moldova’nın ‘üyelik süreci’ için AB’ye katılım müzakerelerini başlatmasını tavsiye eden 2023 Genişleme Paketi'ni kabul etti.

AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Ukraynalılar varoluşsal bir savaş verirken bile ülkelerinde köklü reformlar yapıyor ve katılım için hazırlanıyor. Bugün Komisyon, Konsey'e Ukrayna ile katılım müzakerelerini başlatmasını tavsiye etmektedir.

Moldova, demokrasisine yönelik sürekli istikrarsızlaştırma çabalarına rağmen önemli reformlar gerçekleştirmiştir. Komisyon Konsey'e katılım müzakerelerini başlatmasını tavsiye etmektedir.”
Bosna-Hersek için ise “Üyelik kriterlerine gerekli uyum sağlandıktan sonra katılım müzakerelerinin başlatılmasını tavsiye ediyoruz” tavsiyesi kararını aldı.

GÜRCİSTAN’A ADAYLIK STATÜSÜ

Von der Leyen, Gürcistan’ın AB üyeliği durumuyla ilgili olarak ise “Komisyon, hükümetin önemli reform adımları attığının anlaşılması üzerine Gürcistan'a aday statüsü verilmesini tavsiye ediyor. Bu adımlar, vatandaşlarının ezici çoğunluğunun Avrupa Birliği'ne katılma yönündeki gerçek arzularını yansıtmaktadır” ifadelerini kullandı.

AB'de 'genişleme ve göç' zirvesi: Anlaşma sağlanamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum09 Kasım 2023 08:08

    Putin ukraynanın tamamını alır sonrada ursulayyı çaya davet eder pankek ikram eder

  • Pala09 Kasım 2023 10:03

    Osmanli gibi tokat manyagi yapip alabilir mi almanyanin elinden ukrayna yi? Herkesi kendin sanma

  • Yorum09 Kasım 2023 08:06

    Ukraynayı alacakmış sonra AB sınırları içinde şavaş olan bir ülke çok komik değilmi bakalım bu durumda Rusya ne yapacak Bi kere Rusya ile AB savaşıyor durumu çıkar ikincisi Rusya ukraynayı tamamen almaya karar verip alırsa Rusya AB ye girmiş mi sayacaklar yani AB sınırları Rusyanın içinde olacak kümelerde kesişim gibi bişey

  • öneri güleni08 Kasım 2023 18:51

    putin paşa salla atom u bitir artık bu işi

  • AHMET ÖZBİLEN08 Kasım 2023 16:22

    Ülkemizi her taraftan kuşatıyorlar ekonomik ve siyasi güç olarak ABD ise askeri olarak bizlere nefes aldırmayacaklar.Biz AB nin kapısında 60 yıl bekler iken hiristiyan ve yahudi devletler beklemeden hemen alıyorlar demek ki bu topluluk Haçlı Birliği olup, müslümanlarda böyle bir topluluk oluşturmalıdır.

  • Hoca09 Kasım 2023 10:05

    Alttaki haberi iyi oku, simsek ile gaye abdye para bulmaya gitmis yine. Oku ve agla

  • Turkogluturk09 Kasım 2023 08:15

    Hangi yasa ile adamlarin karsisina cikacaksin.utanmadan.hukukun varmi

  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER09 Kasım 2023 07:46

    harika haber kardeşim hemen toplanıp cola falan boykot edelim dolarları yakalım bugün hemen dolar yakalım abd mavolsun arkadaşlar cola içmesek cola batar batsın arkasdaşlar .