E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz95.000 seviyesine dikkat! Dip tekrarlanabilir---

95.000 seviyesine dikkat! Dip tekrarlanabilir

95.000 seviyesine dikkat! Dip tekrarlanabilir
25 Nisan 2019 - 09:20 borsagundem.com

Endekste 95.000 seviyesinin altında teknik satış baskısının artacağını, bu durumda geçtiğimiz ay sonunda görülen diplerin tekrarlanabileceğini düşünüyoruz.

"TCMB Faiz Kararı Bekleniyor Piyasa Gündemi: Dolar değer kazanımını sürdürürken Dolar/TL kurunda yukarı yönlü bir seyir izleniyor. İstanbul ve Büyükçekmece seçimlerinin iptaline ilişkin itirazların görüşülmesi devam ederken YSK'nın bu konudaki kararı piyasaların ana gündemini oluşturuyor. Bugün TCMB'nin Nisan ayı PPK toplantısı gerçekleşecek. Faiz oranlarında bir değişim beklenmezken verilen mesajlar kur cephesi başta olmak üzere TL varlıklar üzerinde etkili olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 14:00 TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek

o 15:30 ABD - Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Son dönemdeki yükselişlerin ardından dün küresel hisse senedi piyasalarında kâr satışları etkili oldu. Yurt içinde kur tarafındaki yükselişler dikkat çekerken BIST-100 Endeksi mevcut olan iskontonun etkisiyle hafif alıcılı bir seyir izledi.

Bankacılık endeksindeki alımlarla BIST-100 günü %0,20'lik bir yükselişle tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı bir düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkimken Çin borsaları aşağı yönlü bir seyir izliyor. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 5,86 - 5,87 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,88'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. BIST-100 Strateji Kısa vadeli son yükseliş trendinin altına sarkan endekste 200 günlük ve 22 günlük ortalamaların kesiştiği 96.000 ilk önemli seviyemiz iken, aşağıda geçtiğimiz hafta başında görülen dip seviyenin bulunduğu 95.000 en önemli destek konumunda.

Endekste bu seviyenin altında teknik satış baskısının artacağını, bu durumda geçtiğimiz ay sonunda görülen diplerin tekrarlanabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle kısa vadede referans noktası olarak 95.000'i izliyoruz.

Yukarı yönlü hareketlerde ise 97.750 ilk direnç seviyemiz. Teknik göstergelerin kararsız, hafif aşağı yönlü hareketi desteklediği endekste 95.000 daha kritik olmakla birlikte bir süre 95.000-99.000 aralığında konsolide kanalı oluşumu izleyebiliriz."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)