E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz95-96 bin aralığına olabilecek satışlar düzeltme hareketi---

95-96 bin aralığına olabilecek satışlar düzeltme hareketi

95-96 bin aralığına olabilecek satışlar düzeltme hareketi
09 Eylül 2019 - 09:38 borsagundem.com

95-96 bin aralığına olabilecek satışlar düzeltme hareketleri olarak değerlendirilebilir

"Bu Hafta Merkez Bankaları Ön Planda Olacak Piyasa Gündemi: Geçen hafta Hong Kong tarafında tansiyonun düşüş göstermesi ve ABD - Çin arasında ticaret görüşmelerinin tekrar başlayacağı haberi küresel risk iştahını destekledi. Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerden daha zayıf gelirken Fed'e yönelik faiz indirim beklentilerini destekledi. Bugün önemli bir ekonomik veri akışı bulunmazken yeni haftada perşembe günü gerçekleşecek olan TCMB ve ECB'nin toplantıları ve faiz kararları ön planda olacak.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 14:30 TCMB Beklenti Anketi Önem: Yüksek BIST-100 Güne Başlangıç Geçen haftanın ikinci yarısında risk iştahındaki toparlanma küresel hisse piyasalarını destekleyen bir gelişme oldu. Beklentilerden iyi gelen ekonomik verilerle geçen hafta genelinde yukarı yönlü bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi cuma günü yurt dışı piyasalara kıyasla negatif ayrışarak günü %1,29'luk bir düşüşle 98.988 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,71 - 5,72 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,71'li seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftanın son günü özellikle bankacılık sektörüne yönelik haber akışlarının da etkisi ile bankacılık endeksinde yoğunlaşan satışları izledik. Endekste önceki haftalarda görülen dip seviyeler ve bu dip seviyeleri referans alan yükselelen trendin altına sarkmaması oldukça önemli. Bu bölge ana hatlarıyla 95-96 bin aralığını işaret ediyor. Bu bölgeye kadar olabilecek satışlar düzeltme hareketleri olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle bu trend değişmediği sürece buradaki geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturacağı kanaatindeyiz. Yukarıda ise geçtiğimiz hafta görülen zirveler ile 500 günlük ortalamanın bulunduğu 101.250 kritik gördüğümüz dirençler. Bu seviyeler aşılacak olursa endeksin 105-106 bin aralığında görülen yıl içi zirveleri test etme ihtimali artacaktır."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)