E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem6 yıl geçti... Bu yılın teması Türkiye Aşkına---

6 yıl geçti... Bu yılın teması Türkiye Aşkına

6 yıl geçti... Bu yılın teması Türkiye Aşkına
15 Temmuz 2022 - 08:06 borsagundem.com

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 6 yıl önce bugün darbe girişiminde bulundu. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlara çıkan vatandaşların da direnişiyle saatler içinde bastırılan girişim ile demokrasi tarihimizdeki bir kesintinin daha önüne geçildi.

Cunta, askeri darbe, sıkıyönetim… Türkiye, yakın tarihinde aşina olduğu bu kavramlarla 15 Temmuz 2016 gecesi bir kez daha burun buruna geldi. Kamuoyunun İstanbul’da Boğaz köprülerinin tutulmasıyla haberdar olduğu askeri hareketliliğin ne anlama geldiği çok geçmeden açıklığa kavuştu. Dönemin başbakanı Binali Yıldırım’ın “Askerin içinde bir grubun kalkışma girişiminin söz konusu olduğunu” açıklamasıyla darbe hafızası canlanan kamuoyunun alçak uçuşları duyması da gecikmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Face Time ile yaptığı "Milletimizi meydanlara davet ediyorum" çağrısı da dönüm noktalarından biri olarak kayılara geçti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz paylaşımı

 

Erdoğan’dan muhalefete 15 Temmuz hatırlatması

 

MSB duyurdu: İşte 15 Temmuz'dan itibaren ihraç edilen asker sayısı!

 

15 Temmuz'un yıldönümünde minarelerden sela sesleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Masal Dünyası 15 Temmuz 2022 11:11

    Abdülhamit zamanında ingilizler bu yapıları Osmanlı topraklarında kurup Osmanlıyı parçalamak için destekledi, Mısır, Irak, suriye,  ve Arap yarım adası bu şekilde gitti, Türkiyede kurduğu yapı, Cumhuriyet zamanında  1940 lardan sonra korundu büyütüldü kökleştirildi, milyonlarca mürit yetiştirildi, din paravanı arkasına saklanan ekonomi ticaret bürokrasi pozisyonlarıyla desteklenen bu çıkar organizasyonları milletin zayıf noktasını iyi kullanıp işlerini çok iyi yapmaya yabancı güçlerle ittifak halinde onlara hizmet etmeye devam ediyorlar. Bu yapılarda vatan bayrak millet devlet kavramı özde olmadığı kimliksiz kişilik oluşturup kimliksiz global sisteme çalıştıkları ve yabancılar kurduğu için bitmezler. Çünkü lokal değil büyük bir global organizasyonun parçaları.  Bu yapılarda din sadece oltadaki bir yemdir başkada bir değeri yoktur. Umarım kendileri dahil herkes uyanır ve ileride yabancıların kölesi olunmaz. Vatanın ve özgürlüğün değeri elden gidince anlaşılır. 

  • baran16 Temmuz 2022 10:58

    251  şehidimiz ile başlayan yorumu galiba zorunlu olduğun için yazdın ama gücüne gitmiş olmalı ki. Yeni bir soytarılıkla gerçek fikirlerini ima eden bir yazı yazma ihtiyacı duymuşsun.  Merak etme senin ne mal olduğunu herkes biliyor.  Yorma kendini. Ahmak oğlan KahramanMaraş ta milli birlik mücadelesi nasıl ve kimler tarafından başlatıldı bir öğren.  O yiğit insanlardan bir ibret al.  Vermemiş  Halık neylesin sırıtık!

  • Mucise Reis : (15 Temmuz 2022 10:40

    251 Şehidimiz her koşulda durumda göğüsünü milyonlar gibi sper etmiştir. Bayrak ve vatan için verilen mücadeleleri tartıtşılmaz. Her şehid birdir.  kendileri büyük fedakarlıklar vermişlerdir. Bu oluşumların olgunlaşma evresine kadar gerekli incelemeler, oluşumlar, yapılan hatalar, onbünleri bulan kadrolaşmalar ile ordu personeline kadar girmeler, ösym sorularının çalınıp sınavlarda kopyalar, torpilli kadrolaşmalar vb. düşünüldüğünde devletin ilgili denetleme birimleri zamanında her işleme işlem yapsa idi bu sahne yaşanır mıydı ? Başka 15 temmuzlar olsun isterken, yeni 15 temmuzların olmaması için neler yapılmaı ? TBMM komisyon kurup bunu netleştirmeli diye düşümcem mevcut. olmasın ama, nende oldu ?nasıl oldu ? bilmeden nasıl olmaması sağlanabilir ?

  • sözün özü15 Temmuz 2022 10:17

    Vatanı savunmak benim gibi garibanların görevi, ONLARI KUTLUYORUM. Ama iş paraya geldi mi yalakalara ,yandaşlara, durmak yok yola devam...... Son söz: DÜZENLER DEĞİŞİR, DÜZÜLENLER(vatandaşlar) HEP AYNI KALIR....

  • AHMET ÖZBİR15 Temmuz 2022 09:31

    REİS'imin güçlü, basiretli liderliği ve cesur yürek olması sayesinde VATANIMIZ USA-CIA-FETÖ kahpelerince işgal edilip PARAMPARÇA edilecekti. Diğer yandan da bebek katilleri fırsat kolluyordu. O gece bizler SOKAKLARDAYDIK, kanı bozuklara haddini bildirdik. Her daim VAZİFEYE AYNI AŞKLA HAZIRIZ. Tek bir emre bakar; "MİLLETİM VATAN İÇİN SOKAKLARA, HAİNLERİ HAŞLAMAYA!" REİS'imden, şehidlerimizden, gazilerimizden, emeği geçen bütün vatan evlatlarından Rabbim razı olsun. "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ"MÜZ KUTLU OLSUN.

  • baran15 Temmuz 2022 09:24

    O gece ölümü öldüren şehitlerimize Allah tan rahmet yakınlarına sabrı cemil diliyorum.  Gazilerimize ki onlar da yaşayan şehittir kahramanlığın insanlığın fedakarlığın canlı bir örneği olduğundan (ki hapisteki itlerin dolar köpeklerinin ibret alması gerekir insan olmak nasıl bir şeymiş anlarlar belki)  kendilerine mihnet duygularımı belirtmekten gurur duyuyorum.  Sakın ola bilmem kimlerin peşine takılıp ta hapisten çıkıp  ta zaten haksızlıkla işgal ettiğiniz devlet kadrolarına geri dönme umuduna kapılmasınlar.  Kaldı ki onlara o umudu veren soytarıların da vakti dolmak üzere.