E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak550 milyon TL'lik ofisler görücüye çıktı---

550 milyon TL'lik ofisler görücüye çıktı

550 milyon TL'lik ofisler görücüye çıktı
27 Mayıs 2014 - 05:20 borsagundem.com

Binlerce yeni konutun yapılacağı Fikirtepe’nin ilk ofislerinde ön talep toplanıyor. 550 milyon liralık yatırıma sahip Businist’teki 393 ofis satışta

İstanbul’da kentsel dönüşümün simge alanı haline gelen fikirtepe’nin ilk ofis projesi olan Businist görücüye çıktı. Selimoğlu İnşaat, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı ortaklığıyla kurulan SVR Grup’un projesi olan Businist’ın ön talep toplanan birinci etabında 393 ofis ile 22 mağaza bulunuyor.

Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, uzun süren uğraşların ardından ruhsatta son aşamaya geldiklerini belirterek, kısa süre içinde ruhsatı alıp resmi satışlara başlayacaklarını açıkladı. Businist’in Fikirtepe’nin az sayıdaki ticari projelerinden biri olduğunu dile getiren Selimoğlu, ruhsatı aldıktan sonra iki yıl içinde inşaatı tamamlayacaklarını söyledi.
Aydoğan Selimoğlu, Businist projesinde hak sahipleriyle yüzde 56 ile anlaştıklarını belirterek, ruhsat sürecinin uzamasının kendilerini zor durumda bıraktığını ancak projenin finansmanının hazır olduğunu söyledi.

Fikirtepe’de toplamda 9 adayla ilgilendiklerini ve farklı projeler hayata geçireceklerini aktaran Selimoğlu, sadece bu projede 270 bin metrekarelik ticari alanlardan oluşan inşaat yaptıklarını ve bunun Türkiye’nin en büyüklerinden biri olduğunu kaydetti.

‘YÜZDE 65 PRİM YAPAR’

Vartaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, projenin şimdiden yoğun ilgi gördüğünü ve resmi satışlarla birlikte hızlı bir satış yakalamayı beklediklerini söyledi.
Barata, toplam yatırım değeri 550 milyon lira olan projede metrekare satış fiyatlarının 4 bin dolardan başlayıp 6 bin dolara kadar çıktığını söyledi.
İlk satış fiyatları itibariyle projenin yatırımcılarına iyi oranlarda prim kazandıracağını ifade eden Barata, “Businit’ten şimdi alanlar en az yüzde 65 kazanacak. Bölgedeki gelişime göre bu oran artabilir” dedi.

TEKSTİLDEN GELDİ
...
Rochel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çubukcu, tekstil kökenli bir firma olduklarını ve ağırlıklı olarak yurtdışında ihracat ve pazarlama faaliyetleri gösterdiklerini söyledi.
Çubukçu, tekstilin yanı sıra inşaata da yatırım yapma kararı aldıklarını anlatarak, şunları söyledi:

“Türkiye’de gayrimenkul hızla gelişiyor. Fikirtepe ise bu gelişimin merkezinde yer alıyor. İlk projemiz de burada oldu. Fikirtepe’de Businist’in dışında Selimoğlu ve Vartaş ile başka projelerimiz de olacak. Mandıra Caddesi’nde konut yapacağız. Farklı projelere de gireceğiz.”

TOPLAM 3 KULEDEN MEYDANA GELİYOR 

Projenin mimari tasarımını yapan Efekta Mimarlık Kurucusu Kayhan Çakanel, projenin birinci etabının toplam inşaat alanının 116 bin 600 metrekareden oluştuğunu söyledi. Projede, Kule A’da 190 adet ofis, Kule B’de 189 ve Kule C’de 14 ofis olmak üzere toplam 393 adet ofisin bulunduğunu anlatan Çakanel, “Ofisler, 45 ile 320 metrekare arasında değişen modülasyonlar ve mimari proje esnekliği sayesinde kat bazında maksimum 1250 metrekareye kadar farklı kullanım alanı alternatifleri sunuyor” dedi.

Çakanel, zemin katta yer alan 22 adet ticari alanın ise 60 ile 380 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip olduğunu belirtti.

FİKİRTEPE'DE BETON FİYATLARI YÜKSELDİ

Aydoğan Selimoğlu, Fikirtepe’nin milyonlarca metrekarelik inşaat potansiyeli nedeniyle maliyetlerle ilgili çok ciddi
sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Özellikle beton fiyatlarının arttığının altını çizen Selimoğlu, şöyle konuştu:
“Beton fiyatları 80 liradan 130 liraya çıktı. Projeler hızlandığı zaman 150 lirayı
görebilir. Maliyetlerin artması konut ve ofis fiyatlarının artmasına yol açacaktır. Bu da alım gücünü zorlaştırabilir. Maliyetlerin
artışına bir çözüm bulunması gerekiyor.”

ANKARALI ‘LOFT’ PROJEYİ SEVDİ BİR AYDA 500 DAİRE SATIN ALDI

İstanbul’da Levent Loft projelerini hayata geçiren Akfen, aynı konsepti Ankara’ya taşıdı. Yoğun ilgi gören 1135 konutluk İncek Loft projesinde 1 ayda 500 daire satıldı. Ankaralıların Loft konseptini sevdiğini belirten Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı hamdi akın,  bu nedenle projede satış patlaması yaşandığını söyledi.
Ankara’da orta sınıf bir kitle olduğunu belirten Akın, bu kitlenin ucuz ama kaliteli bir yaşam istediğini vurgulayarak, “Ankara’da böyle projeler var ama her birinin bir eksiği vardı. Biz İncek Loft ile bu eksiği tamamladık” dedi.
Satış politikası olarak da farklı bir yöntem izlediklerini ifade eden Akın, lansman döneminde projeden konut satın alanların avantaj sahibi olması gerektiğini belirterek, “Projemizi tanıtırken de söylediğimiz gibi 8 Haziran’a kadar bugün geçerli olan fiyatlar üzerinden konutları satıyoruz. 9 Haziran sabahı en az yüzde 15 zam yapacağız” diye konuştu.
Projede şuan metrekare fiyatlarının 3 bin lira olduğunu söyleyen Akın, “Projedeki fiyatları alıcıların kazanması için uygun tuttuklarını dile getirerek, “Ankara’da alım gücü İstanbul kadar yüksek değil. Bu nedenle fiyatlar uygun oldu. Alanlar iyi kazanacak. Proje bittiğinde en az yüzde 32 prim gerçekleşecek” dedi.

İKİ KİŞİDEN BİRİ KONUT ALIYOR

Satış ofisine girenlerin yüzde 50’sinin konut satın aldığını belirten Hamdi Akın, alanların yüzde 80’inin Ankaralı olduğunu belirterek, “Ayrıca yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da projemize yoğun ilgi gösteriyor” diye konuştu.
1135 konuttan oluşan İncek Loft’ta teslimler Nisan 2016’da yapılacak.

TABANLIOĞLU İMZASI 

İncek Loft projesinde Levent Loft ve Loft Bahçe’nin de mimarı olan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imzası bulunuyor. Projenin mimarı Melkan Tabanlıoğlu, İncek Loft’ta farklı bir bakış açısı yakalamaya çalıştıklarını belirterek, “Loft projelerimizin tecrübelerini oraya taşımak istedik” dedi. Ankaralıların da bu konsepti beğendiğini dile getiren Tabanlıoğlu, “Projede büyük bir satış grafiği yakaladık. Bu da fikirlerimizin doğruluğunu ortaya koydu” dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE MANZARAYI ÜÇLEDİ

Küçükçekmece’de göl, deniz ve koru manzarısı bulunan Cennet Koru projesi satışa sunuldu. Keleşoğlu İnşaat ve EBA İnşaat ortaklığının hayata geçirdiği 408 konut ve 25 mağazadan oluşan proje, Küçükçekmece Gölü’ne hakim manzarasıyla ve çam ağaçlarıyla çevrili konumuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

MAĞAZA BULUNUYOR

Lansman dönemine özel olarak avantajlı fiyatlarla satışa çıkarılan Cennet Koru’da, 10 Haziran’a kadar metrekaresi 3 bin TL’den başlayan fiyatlar uygulanıyor.
30 bin 328 metrekarelik bir alan üzerinde konumlandırılan Cennet Koru’da 408 konut ve 25 mağaza yer alıyor. Geniş ve ferah daire planlamalarına sahip projede, 8 adet 1+1 daire, 110 adet 2+1 daire, 232 adet 3+1 daire, 4 adet 3+1 teraslı daire, 16 adet 3+1 dubleks daire, 28 adet 4+1 daire, 2 adet 5+1 daire ve 8 adet 5+1 dubleks daire bulunuyor.

2016’DA TESLİM EDİLECEK

Göl, deniz ve koru manzarası sunan Cennet Koru, 21 bin metrekarelik geniş peyzaj alanıyla da öne çıkıyor. 230 metrekarelikc açık, 190 metrekarelik kapalı havuza sahip projede, basketbol ve voleybol sahası, Tenis kortu, fitness merkezi, sauna, Türk hamamı, kreş ve çocuk Oyun alanları gibi donatılar yer alıyor. İnşaat çalışmalarının devam ettiği projede teslimler ise 2016 yılının nisan ayında yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)