E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi4 milyar TL kayıp önlendi---

4 milyar TL kayıp önlendi

4 milyar TL kayıp önlendi
05 Temmuz 2013 - 14:23 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yılın ilk yarısında vergi kayıplarını azalttıklarını açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılının ilk 6 ayında daha önceki yılların aynı dönemlerine göre, daha yüksek rakamlarda vergi kayıp kaçağını önlendiğini söyledi.
Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu'nun yeni yapısı ile birlikte daha verimli çalıştığını söyledi.
Şimşek, bu yılın ilk 6 aylık döneminde yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen vergi inceleme raporlarında 3 milyar 600 milyon lira vergi kesildiğini ve 7 milyar 350 milyon lira ceza kesilmesinin önerildiğini belirtti.
Maliye Bakanı Şimşek, "Maliye Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Vergi Denetim Kurulu, artık geçmiş yıllara oranla daha gelişmiş teknoloji ve insan kapasitesine sahip. Her geçen yıl da bu yapıyı güçlendiriyoruz.
Binlerce denetim elemanı alıyoruz. Bu sayede sektörlerin vergi kaçırma alanlarını daraltıyoruz. Gönül ister ki vatandaşlık bilinci ile her sektör devletine yükümlülüklerini zamanında yerine getirebilse. Maliye Bakanlığı olarak biz öncelikle vatandaşımızın hak ve hukukunu korumaya kararlıyız. Kayıtdışı demek, devletin daha az kazanması, vatandaşın daha az hizmet alması demek. Biz bu adaletsizliğe izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ADALETSİZLER. akp.06 Temmuz 2013 01:17

    EMEKLİLERİN parasından çaldıklarınızı yüce ALLAH sizlerden yada evlatlarınızdanveya torunlarınızdan çıkartır inşallah.bir vekil 17000 tl maaşı beğermiyor ya allahın garibi emekli 850tl maaşlan ne yapsın bunların hesabınıda hem sandıkta hemde yüce allahın huzurunda kıyamet günü vereceksiniz.

  • güven05 Temmuz 2013 15:30

    sayın maliye bakanı ehliyetler neden değişiyor yeni ehliyetlerin maliyeti nedir

  • MEHMET05 Temmuz 2013 15:19

    SİZ YAŞA TAKILANLARI EMEKLİ ETMEYİN DE BAKIN NASIL SANDIĞA GÖMÜLECEKSİNİZ.

  • borsacı05 Temmuz 2013 14:47

    Kira vergisinde kayıp kaçak hala fazla. Bankalar kira ödemelerini doğru bildiremiyor, çünkü tüm sistemleri müşteriyi soyma üzerine kurulmuş, vergi toplama ve düzgün vergi hesaplama ve bilgileri şeffaf bir şekilde kamuya bildirme 3. planda. Benim aldığım kira eksik olduğu halde doğru bildirdim, aslında çalışdığım bakayı ihbar edecektim vaz geçtim. Önümüzdeki yıl da hata yaparlarsa suç duyurusunda bulunacağım.