E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa30 yaşına basmadan önce uygulamanız gereken 5 yatırım stratejisi---

30 yaşına basmadan önce uygulamanız gereken 5 yatırım stratejisi

30 yaşına basmadan önce uygulamanız gereken 5 yatırım stratejisi
15 Ekim 2020 - 13:30 borsagundem.com

Günümüzde mutlu bir hayat geçirebilmek için finansal güvenliğe sahip olmak oldukça büyük bir önem teşkil ediyor. Kısa ve uzun vadeli yatırım hedeflerine ulaşabilmek içinse uygulanması gereken bazı kritik stratejiler mevcut

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yaşlandığımızda finansal açıdan güvende olduğumuzdan emin olmak için, finansal yatırımlarınızda tasarrufa başlamak ve bazı finansal stratejileri mümkün olduğunca erken takip etmek tavsiye edilir. Uzmanlar, 30'lu yaşların hayattaki çeşitli finansal hedeflere ulaşmak için bazı önemli finansal kararlar vermenin zamanı olduğunu söylüyor.

Hepimiz 35-40 yaşına kadar mali açıdan güvenli ve iyi durumda olmak istiyoruz, ama bunun için, önceden almamız gereken bazı önemli finansal kararlar var. Zenginlik yaratma ve mali açıdan güvenli olmasını sağlama yolunda doğru yaklaşım, net bir finansal hedefe sahip olmaktır. Net bir hedef belirledikten sonra, erken başlamak ve bunun için birikim yapmak gerekir.

Financial Express konuyla ilgili haberinde para yönetiminde doğru yolduğunuzda emin olmak için takip edebileceğiniz bazı yatırım stratejilerini paylaşıyor.

Önce aylık bütçe yapın ve sonra harcayın

20'li yaşlardaki çoğu insan para kazanmaya başlar ve hepsini uygun bir bütçe olmadan harcar. Bu tip plansız harcamalar gereksiz borçlara neden olur ve borçlar yok olmak yerine birbirini döndürür. Söz konusu durum çoğunlukla kredi kartı borcu olarak görülür. Uzmanlar, bu konuda yardımcı olmak için her ay bütün gelir ve giderleri listeleyip buna göre bir bütçe planlamak gerektiğini söylüyorlar. Bu şekilde faturalar için para bir kenara koyulduktan sonra, yavaş yavaş mevcut borçlar temizlenebilir ve iyi bir kredi geçmişi ile gelecekte daha büyük kredilere ulaşabilme şansı yakalanabilir.

Acil durum sermayesi yaratın

Kendiniz için acil bir fon oluşturmak kazalar, hastalıklar, iş kaybı ya da bir salgının neden olabileceği ödeme kesintileri gibi çeşitli beklenmedik olaylar karşısında size yardımcı olacaktır. Bu nedenle, uzmanlara göre, bir bireyin yaşam giderlerinin 5 ila 6 ayını karşılayacak miktarda bir acil durum fonu oluşturması idealdir. Başlangıç olarak, acil durum fonunda 2-3 aylık yaşam giderlerini bir kenara bırakıp gelirinizdeki artışla birlikte miktarı yavaşça artırmayı hedefleyebilirsiniz.

Acil durum fonunuzu kısa sürede kolayca erişilebilir bir yerde olması gerektiğini unutmayın. Uzmanlar, yatırımcıların bankaların tasarruf hesapları veya acil durum birikimleri için likit yatırım fonları gibi seçeneklere bakılabileceğini belirtiyor. Bunun yanında yatırımcılar ayrıca likit veya ultra-kısa vadeli karşılıklı fonları vergi verimliliği açısından tercih edebilir.

Vergiden tasarruf etmek için yatırım yapın

Çalışan ve sürekli geliri olan kişiler bu seçeneği değerlendirebilir. Uygun vergi planlaması ile, diğer hedeflere yatırım yapmak vergi yükümlülüğünü azaltılması sayesinde daha fazla tasarrufu mümkün kılacaktır. Uzmanlara göre, en iyi vergi tasarrufu seçeneklerinden biri açık uçlu bir hisse senedi yatırım fonu olan Hisse Senedi Bağlantılı Tasarruf Şemaları (ELSS)

Borsaya yeni girenler için yatırım kılavuzu

 

İyi bir sağlık ve yaşam sigortası için tercih edin

Bir yaşam sigortası için seçmeden önce, hayat sigortasının bir yatırım olarak kabul edilmemesi gerektiğini unutmamak gerekiyor. Uzmanlar, sigorta ve yatırımın asla karışmaması gerektiği görüşündeler. Kendiniz için hayat sigortası seçmeden önce, belirli bir kazancınız olduğundan ve size bağlı bir aileniz olduğundan emin olmanız gerekir. Eğer bu şartlar yerine getiriliyorsa doğru kapsayıcılıktaki hayat sigortası değerlendirilerek seçim yapılabilir. Sağlık sektöründeki ve tıbbi araçlardaki maliyet artışı nedeniyle kovid-19 krizi gibi durumlarda yeterli kapsayıcılığı olmayan sigortalar herhangi bir hastalığın cebiniz için büyük bir yük olabilir. Bu nedenle, ayrı bir sağlık sigortası planı olması gereklidir. Çeşitli sağlık sigortası poliçeleri arasından ihtiyaçlarınıza bağlı olarak, kendiniz için doğru kapsamı tercih edin. Sağlık sigortası kapsamınızın ayakta geçirilen hastalıkları ve kovid-19’u kapsadığından emin olun.

Kısa ve uzun vadeli hedeflere yatırım yapın

Bir hedef için planlama yapmak bu hedeflere kısa vadeli de olsa uzun vadeli de olsa ulaşılmasını kolaylaştırır. Kısa vadeli hedefler arasında yıllık tatil veya yakın gelecekte bir araba veya herhangi bir varlık satın almak yer alıyor. Bu tür hedefler için, paranızı tasarruf hesabında tutmak yerine likit fonlara veya arbitraj yatırım fonlarına bakabilirsiniz. Yatırım fonlarının vergiler açısından tasarruf hesaplarından daha verimli olduğunu unutmayın.

Farklı zaman dilimleri için farklı yatırım fonu seçenekleri vardır. Örnek vermek gerekirse uzmanlar, bir yıl içinde ulaşılacak hedefler için likit veya ultra kısa vadeli fonlara bakılmasını ve 1 yıldan daha fazla sürede ulaşılacak hedefler için arbitraj fonlarının düşünülmesi gerektiğini söylüyorlar.

Öte yandan uzun vadeli hedefler ev almak, kendi işinizi kurmak, evlilik, emeklilik gibi hedefleri içeriyor. Başlangıç için bir hedefe ne kadar ihtiyacınız olacağını belirlemek ve sonra bu hedefe ulaşmak için gerekenleri belirlemek oldukça önemli. Bir yatırım stratejisi olarak yatırım fonlarında sistematik yatırım planları gibi sabit aylık yatırımları değerlendirebilirsiniz. Uzun vadeli hedefler için, ne kadar erken yatırım yapmaya başlanırsa, yatırımların o kadar sürede büyüyeceği ve yatırımların bileşik gücünden o kadar çok yararlanacağını gerçeğini unutmayın.

UBS’ten yatırımcılara ABD Seçimleri yatırım rehberi

 

Piyasaların gözü AB Liderler Zirvesi'nde

 

Piyasalarda azalan teşvik umudu satış getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Ekim 2020 14:42

    dolar olmus 8 TL euro olmuş 10 TL maaşımız her gün erimiş.ben 2008 yılında 2500 TL maaş alıyor idim 62.5 gr altın alıyor idim şimdi 8 000 TL alıyorum  16.56 gr altın alıyorum yani şuan ki maaşım 30 000 TL olmalı ki belki dediğini yapaidim.artık taktir yorumcuların.

  • Kamil15 Ekim 2020 14:27

    Bu ortamda nasıl uzun vadeli yatırım yapılır , bir bilen söylesin