E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS’ten yatırımcılara ABD Seçimleri yatırım rehberi---

UBS’ten yatırımcılara ABD Seçimleri yatırım rehberi

UBS’ten yatırımcılara ABD Seçimleri yatırım rehberi
08 Ekim 2020 - 17:11 borsagundem.com

İsviçre bankası UBS’in analistleri seçime bir ay kala yatırımcıların izlemesi gereken 3 aşamalı bir plan açıkladı. Analistlere göre Demokratların kazanması ihtimali üzerine yatırım yapmanın zamanı geldi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'nin sandık başına gitmesine bir aydan az bir süre kala, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden anketlerde ve bahis piyasalarında büyük bir farkla önde gidiyor. UBS analistlerine göreyse, yatırımcılar için portföylerini Demokratların zaferine göre izole etmenin zamanı geldi.

Biden'ın göreve gelme ve Demokratların ABD Senato'sunu devralma ihtimali geçen haftadan bu yana yükselirken, Financial News’in haberine göre, UBS piyasalardaki oynaklığın (volatilite) 3 Kasım'daki seçimlere kadar yüksek kalmasını beklediğini söyledi.

Yatırımcıların hazırlıklı olması gerekiyor. Zira UBS sonuç ne olursa olsun, piyasalar için zorlu bir dört hafta olacağından emin. UBS analistleri zorlukların önüne geçmek için üç aşamalı bir yaklaşım öneriyor.

Hisse senetlerinizi seçin

Analistler, şu veya bu şekilde belirleyici bir dalgalanmanın çeşitli sektörler için farklı sonuçlar doğurabileceğini yazdılar.

UBS ekibi, "Örneğin Demokratların üstünlüğü, Başkan Biden'ın yeşil bir gündem benimseyeceği için enerji verimliliği, akıllı ulaşımı ve yenilenebilir kaynaklarından etkilenen hisseleri destekleyebilir" görüşlerinde bulunuyorlar.

Buna karşın, Trump'ın zaferi geleneksel enerji şirketlerinin yanı sıra finansal hisse senetlerinin de değerini artıracak ve bu şirketlerle ilgili daha sert düzenlemelerin önleneceğini öngören bir "rahatlama yükselişi" gerçekleşecek. UBS sağlık sektörü hisselerinde de benzer bir model beklerken, savunma şirketlerinin de Cumhuriyetçilerin hakimiyetinden kâr etmesi bekleniyor.

Yatırımcıların portföylerinde nelerin yer aldığına bir göz atmalı ve buna göre ayarlamalar yapmalıdır, bir yandan da Trump veya Biden zaferi için anket verilerini net bir şekilde izlemeli.

Trump sıradaki başkanlık düellosuna katılmayacak

 

Sonuç ne olursa olsun yükselişe hazırlanın

Trump, seçimlerden önce kapsamlı, iki partili bir teşvik paketi anlaşması umutlarına set çekmiş olabilir. Ancak piyasalar bu haberden hızlı bir şekilde toparlandı. ABD'nin üç ana endeksindeki vadeli işlemler 7 Ekim'de ABD borsasının açılması öncesinde %1'in hemen altında ilerledi.

Uzmanlar seçimleri kim kazanırsa kazansın, hemen ardından güçlü bir teşvik paketinin izleneceği yönündeki beklentilerini arttırdı. UBS analistleri, yeni paketin "büyük ölçekli büyüme hisseleri yerine döngüsel, değer hisselerini ve küçük ve orta ölçekli şirketlerin hisse senetlerini destekleyen sürekli bir performans rotasyonu elde etmek için önemli bir katalizör" olacağını söylediler.

UBS analistleri bu hisse senetlerinin 29 Eylül'deki son başkanlık tartışmasından bu yana daha iyi performans gösterdiğini de sözlerine eklediler.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın, "çok az destek zayıf bir toparlanmaya yol açacağı" açıklaması ardından piyasalar FED’in daha fazla mali teşvik konusunda daha şekilde düşündüklerine ikan oldu.

Eğer Demokratlar büyük bir zafer kazanırsa büyük teknoloji şirketlerinin daha güçlü bir geri dönüş için enerji toplaması mümkün olacak. Buna karşın 7 Ekim’de Demokratların liderliğinde bir Kongre komitesinin dört büyük teknoloji firmasını “antitröst ihlalleriyle” suçlaması, partinin kasım ayındaki seçimlerin ardından bu şirketlere karşı yapılan hamlelerin devam edebileceği sonucunu da ortaya çıkarıyor.

UBS analistleri "Teknolojideki keskin ralliden yararlanan yatırımcılar, diğer sektörlere yatırım yaparak yeniden dengelenmeyi düşünebilirler. Rallinin bir sonraki ayağının 'daha normal' ekonomik koşullara dönüş ve özellikle mega sermayeli teknoloji isimleri yerine değer ve döngüsel hisse senetlerine fayda sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Dipten alın

UBS, volatilitenin Kasım ayında yapılacak seçimlerden sonra bile yüksek kalmasını ve büyük olasılıkla bu yılın sonuna kadar sürmesini beklediğini belirtti. Ancak analistler, orta vadeli kazançlara ilişkin genel beklentileri göz önüne alındığında, bunun sağ duyulu yatırımcılara dipler sırasında satın alma fırsatı vereceğini yazdılar.

Analistler, "Yüksek volatilite izliyor olmakla birlikte, bunu risk varlıklarında uzun vadeli pozisyonlar oluşturmak için bir fırsat olarak da görüyoruz. Yatırımcılar risk varlıklarına ortalama bir program oluşturabilir, dipten satın alma fırsatlarından yararlanmak için düşükten alma (put-writing) stratejilerini düşünebilir veya yapılandırılmış yatırımları kullanabilirler" ifadelerine yer verdi.

Barclays’ten teknoloji hisselerinde satış dalgası uyarısı

 

ABD işsizlik maaşı başvuruları beklenenin üstünde

 

Yeni teknoloji hisse fonlarında yüzde 69 getiri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)