E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2023'te neler değişti? Yeni yılda bu düzenlemelere dikkat! ---

2023'te neler değişti? Yeni yılda bu düzenlemelere dikkat!

2023'te neler değişti? Yeni yılda bu düzenlemelere dikkat!
01 Ocak 2023 - 09:45 borsagundem.com

Vatandaşı, esnafı ve reel sektörü ilgilendiren birçok düzenleme bugünden itibaren yürürlüğe giriyor. İşte 2023'te konaklamadan ticarete, elektronik satışlardan tapu satışlarına, akıllı cihazlardan Whatsapp'a yeni düzenlemeler...


Sabah'tan Betül Alakent'in derlediği habere göre 2023'te yürürlüğe giren düzenlemeler şöyle;

E-TİCARET YASASI DEVREDE

e-ticaret sektörünü düzenleyen e-ticaret yasası bugün yürürlüğe girdi. Kanunla, elektronik ticarette haksız rekabetin ve tekelleşmenin önüne geçilerek pazara yeni aktörlerin girişinin kolaylaştırılması, pazarın dengeli ve sağlıklı büyümesinin sağlanması amacıyla ölçekler de dikkate alınarak e-ticaret aracı hizmet sağlayıcı ve e-ticaret hizmet sağlayıcılara yönelik düzenleme yapılıyor.

KONAKLAMAYA VERGİ GELDİ

Daha önce ertelenen yüzde 2'lik konaklama vergisi devreye giriyor. Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmetleri konaklama vergisine tabi olacak. Konaklama tesislerinde geceleme hizmetiyle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetler de bu verginin kapsamında yer alacak.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TBMM yeni yıla yoğun mesaiyle başlayacak

 

Bankalarda yeni dönem… Yeni kimlik kartı zorunlu olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)