E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi2023 hedefi: 4 milyon iş ve istihdam---

2023 hedefi: 4 milyon iş ve istihdam

2023 hedefi: 4 milyon iş ve istihdam
01 Temmuz 2013 - 17:14 borsagundem.com

Meclis Genel Kurulu’nda, 2014-2018 dönemini kapsayan 10. Kalkınma Planı görüşülüyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, işsizlik oranını 2018 yılında yüzde 7,2’ye kadar düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Yılmaz, 2023 yılında ise işsizliğin yüzde 5’lere gerilemesini beklediklerini belirterek “Önümüzdeki süreçte 4 milyon civarında yeni iş, istihdam oluşmasını planlıyoruz” dedi.
Hükümet adına konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şöyle dedi:
“2023’ün hedeflerine baktığımızda 2 trilyon doları aşan yurt içi hasıla, 25 bin dolar kişi başına gelir, 500 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. İşsizlik rakamının yüzde 5’lere kadar gerilemesini bekliyoruz. Enflasyonun ve faizlerin düşük tek haneli rakamlarda istikrar kazanmasını öngörüyoruz.”
“İŞSİZLİK ORANINI YÜZDE 7,2’YE KADAR DÜŞÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
10 Kalkınma Planı’nın temel amacının uluslararası değer zinciri hiyerarşisinde üst basamaklara çıkmış, yüksek gelir grubu ülkeler arasına girmiş ve mutlak yoksulluk sorunu çözmüş bir ülke konumuna gelmek olduğuna dikkat çeken Kalkınma Bakanı, şöyle devam etti:
“Bu kapsamda kalkınma planımızı 4 temel eksen üzerine inşa ettik. Birinci eksenimiz ve en önemli eksenimiz nitelikli insan ve güçlü toplum ekseni. Burada refahın toplumun geneline yayılması. İkinci temel ayağını bu planının yenilikçi üretim istikrarlı büyüme oluşturuyor. GSYH’yı 2018 yılına ulaştığımızda 1,3 trilyon dolara ulaştırmayı hedefliyoruz. Kişi başına gelirimizi 2018 yılında 16 bin dolara çıkartmayı hedefliyoruz. İşsizlik oranını yüzde 7,2’ye kadar düşürmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte 4 milyon civarında yeni iş, istihdam oluşmasını planlıyoruz.
Üçüncü temel ayağı planımızın yaşanabilir mekanlar ve sürdürülebilir çevre. Dördüncü boyut ise kalkınma için uluslar arası işbirliği.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)