E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2022’de borsaları bekleyen en büyük risk!---

2022’de borsaları bekleyen en büyük risk!

2022’de borsaları bekleyen en büyük risk!
14 Aralık 2021 - 14:58 borsagundem.com

Fon yöneticilerine göre 2022'de hisse senetleri için en büyük risk merkez bankaları



Krizin üzerini örtmek için piyasalar sürekli para pompalayan merkez bankaları arayışına geçen enflasyona karşı çözüm arayışına girdi. Yüksek enflasyonun geçici olduğunu düşünen de var, acil faiz artırımlarının yapılmasını isteyen de… Bu yüzden 2022 yılında merkez bankalarını alacağı kararlar kritik önem taşıyor. Bloomberg News tarafından düzenlenen fon yöneticileri anketi, küresel hisse senedi piyasaları için 2022 yılında en büyük riskin merkez bankaların alacakları kararlar olduğuna inanıldığını gösterdi.

VARLIK ALIMLARININ AZALTILMASI

106 fon yöneticisinin katılımı ile 3-13 Aralık tarihlerinde yapılan anket, katılımcıların yüzde 36,8'inin merkez bankalarının varlık alımlarını azaltmalarını ve politika hataları yapmalarını en büyük risk olarak görüyorlar.

PANDEMİ VE YENİ VAYANTLAR

Yükselmeye devam eden enflasyonu risk görenlerin oranı yüzde 33 olurken, pandemi, yeni varyantlar yüzde 10,4 ile üçüncü sırada yer aldı.

Barclays Private Bank baş stratejisti Julien Lafargue, "En büyük risk parasal şartların sıkılaştırılması olacak. Acil tedbirlerin kaldırılması için şartlar yerine gelmiş olsa da, faiz artırımlarını, özellikle Fed'den gelecek artırımları tolere etmek ABD ve dünya ekonomisi için zorlu olacak" diye konuştu

5 ünlü borsacıdan rekor enflasyon yorumu

 

Borsa rallisinin itici gücü hisse geri alımları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ14 Aralık 2021 19:58

    öyle böyle borsalar tüm dünya da şişmiş durumda bir sebep yapıp patlatacaklar.