E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor2018 Dünya Kupası boykot tehlikesinde---

2018 Dünya Kupası boykot tehlikesinde

2018 Dünya Kupası boykot tehlikesinde
27 Mart 2018 - 13:43 borsagundem.com

İngiltere ile Rusya arasında yaşanan casus krizinin tırmanarak artmasının ardından ABD ve birçok Avrupa ülkesinin Rus diplomatları sınır dışı etmesiyle çıkan kriz büyürken Haziran ayında Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası da riske girdi.

15 Mart'ta İngiltere Başbakanı Theresa May, eski Rus casusu Sergey Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesi olayında Rusya devletinin suçlu olduğunu belirterek Dünya Kupası'na diplomatik düzeyde katılmayacaklarını söyledi.

Dün yaşanan diplomat krizinin ardından benzeri açıklamalar yapan ülke sayısı artmaya başladı.

Kupa katılımcılarından İzlanda, İngiltere ve Rusya arasında yaşanan casusluk krizi sebebiyle, Dünya Kupası'nı diplomatik olarak boykot edeceğini açıkladı. Ayrıca İzlanda, Rusya ile ikili ilişkilerini en üst düzeyde askıya aldı.

Daha sonra Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop da bir açıklama yaparak Rusya'daki Dünya Kupası'nın boykot edebileceklerini duyurdu.

Dünya Kupası'na katılamayan Ukrayna'da ise kupanın yayın hakkını alan Ukraina kanalı maçları yayınlamaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Kırım Tatar Milli Meclisi'nde de Dünya Kupası'nın boykot edilmesi için çağrıda bulunulmuştu.

Dünya Kupası tarihinde daha önce de benzeri boykotlar yaşanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 27 Mart 2018 16:01

    İSTANBULDA YAPSILAR. NE YAPALIM ŞİMDİ ONLARAMI KIRALIM.

  • ender27 Mart 2018 14:11

    Dünya yine 2 kutba doğru gidiyor.

  • demirkan 27 Mart 2018 15:52

    İKİ KUTUBA GİDERSE. BİZİM İÇİN İYİ OLUR. ORTADA BACAK KAPARIZ. 1960. 1970 Lİ YILLARDA İKİ KUTUPTAN ZARARLI ÇIKTIK. AZILI KOMİNİST LER AB YE GİRDİ.BİZ DIŞARIDA KALDIK. ŞİMDİ TARAF SIZ ÜLKE OLARAK. TEFİN BİR ÖNÜNE BİR ARDINA VURARIZ. RUS YAYLA SORUN YAŞAMASSAK BİZE KİMSE DOKUNAMAZ. ASKERİ GÜCÜMÜZ BAYA ARTTI. SURİYE BİZİM İÇİN PRESTİJ OLDU. HERKES BİZDEN ÇEKİNİYOR.