E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin200 binde bir meydana gelir---

200 binde bir meydana gelir

200 binde bir meydana gelir
16 Eylül 2013 - 15:07 borsagundem.com

Milas'ta bir kadının tüm iç organlarının ters olduğu 42 yıl sonra anlaşıldı.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'ne karın ağrısı şikayetiyle gelen 42 yaşındaki Ayşe Uysal'ın ultrason görüntülerinde kalp, mide, karaciğer, safra kesesi, pankreas, rektum, dalak ve apandisitinin ters konumlandığı belirlendi. Kronik herhangi bir hastalığı bulunmayan Uysal'ın safra kesesinde de taş bulunduğu tespit edildi.
75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Süleyman Koç ve Opr. Dr. Cem Dönmez, safra kesesinde bulunan taş nedeniyle hastanın ameliyat edilmesini kararlaştırdı.
İNSAN ANATOMİSİNE AYKIRI BİR DURUM
Gazetecilere açıklama yapan Dr. Koç, "Hastamız bize geldiğinde raporlarıda gördük ki tüm iç organları insan anatomisine aykırı biçimde ters. Araştırmalarımızda bunun 200 binde bir meydana geldiğini öğrendik" dedi.
Hastanın herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını anlatan Koç, "Diğer tetkiklerimizde hastamızda başka bir rahatsızlık tespit edemedik. Organlarının ters olmasının sağlığına olumsuz bir etkisi yok. Karın ağrısının nedenini araştırdığımızda ise safra kesesinde taş bulunduğu belirlendi. Laparoskopi yöntemiyle taşı alacağız" diye konuştu.
42 YILDIR FARKINDA DEĞİLMİŞ
Hastaneye başvuru öncesinde iç organlarının ters olduğunun farkına varmadığını ve günlük yaşantısına devam ettiğini ifade eden Uysal ise hastanede doktorların organlarının ters olduğununu söylediğini kaydetti.
Başta inanmak istemediğini anlatan Uysal, "Ancak röntgen filmlerimde açıkça görülüyordu. Şu an tek isteğim bir an önce sağlığıma kavuşmak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)