E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem20 milyonluk ‘Turgo Shared’ vurgununda yeni gelişme---

20 milyonluk ‘Turgo Shared’ vurgununda yeni gelişme

20 milyonluk ‘Turgo Shared’ vurgununda yeni gelişme
05 Ağustos 2022 - 00:19 borsagundem.com

Balıkesir merkezli online olarak işleyişe başlayan 'Turgo Shared' sistemiyle ilgili gözaltına alınan 26 şüpheliden 16'sı Balıkesir Adliyesine sevk edilirken, G.T.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı

Balıkesir’de, kendisini Japonya merkezli bir firmanın temsilcisi olarak tanıtıp, güven sağlayan ve emekli polis memuru olduğu öğrenilen G.T., iddiaya göre, online Turgo Shared sistemi üzerinden üyelikler yapmaya başladı.

BALIKESİR’DE BAŞLADI, 10 İLE YAYILDI

Sistem üzerinden 174 dolardan başlayan fiyatlarla giriş yapan üyelere yatırdıkları anaparayı 20 gün içerisinde geri alacakları söylendi.

Ardından ise sistem düzenli olarak çalışmaya başladı. Anaparalarını alan üyeler kara geçmeye başladı. Sistem, ilk belirlemelere göre Balıkesir merkezli 10 ile yayıldı. 

20 BİN ÜYE, 20 MİLYON TL

Şu ana kadar yaklaşık 20 bin üyeye ulaştığı ve 20 milyonun üzerinde para toplandığı tespit edilen Turgo Shared uygulamasında, ilk olarak üyelere sistem üzerinden bisiklet ve motosiklet seçeneği sunulurken, artan talep sonrasında değeri 800 bin TL’yi bulan lüks otomobiller de eklendi.

27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yüksek kar dağıtan sistemin çöktüğünün duyulmasının ardından ise para yatıranlar, polise dolandırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi olmaya başladı. Başlatılan soruşturmada sistemi Türkiye’de kurduğu ileri sürülen G.T. ile birlikte 26 kişi gözaltına alındı, 1 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kazanç vaadiyle kurulan 'Turgo Shared' sistemi çöktü! Çok sayıda mağdur var - Son dakika haberleri – Sözcü

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 26 kişiden 10’u emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, G.T.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

“BİZ SİZİ DOLANDIRDIK”

Sisteminin kapanması sonrasında mağduriyet yaşayan bir vatandaşın ifadesi dikkat çekmişti. Şirketin Balıkesir’deki ofisine baskın yapıp ofiste camlar ve kapıları kıran vatandaş, “Dalga geçer gibi ‘Biz sizi dolandırdık, bu bizim sorumluluğumuz özür dileriz’ diye mesaj attılar. Ben de soluğu daha önceden adresini bildiğim ofiste aldım. Her yeri kırıp döktüm. Paramparça yaptım. Sonuna kadar değdi. Hiç pişman değilim” demişti.

 

 

Kazanç vaadiyle kurulan ‘Turgo Shared’ sistemi çöktü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABDULLAH UGUR05 Ağustos 2022 09:20

    Kimse kumar masasına sizi zorla oturtmuyor. Sizin merak ve tercihleriniz başkalarına milyon dolarlar kazandırdığını hiçbir zaman unutmayın. O milyon dolar kazananlar sizin kumarda kaybettiğiniz paralarla lüks hayat yaşarken sizin o paraları nasıl kazandığınızın, kaybettikten sonra ne halde olduğunuzun onun için bir önemi yoktur. İrade ve nefis sahibi olan sizlersiniz, parayı alın teriyle kazanmak yerine kolay para hayali kurmayın. Merak edip onların reklam sayfalarını tıklamayın, size bir şekilde telefonla ulaştıklarında hemen telefonu kapatın ve o numaraları engelleyin. Bir saniyenizi bile ayırıp dinlemeyin. Eşlerin bankalardaki hesabı ortak olmalı, eşlerden biri nefsine kapılıp bu oyuna alet olabilir ancak ortak hesap olduğunda müdahale erken olur. Bu müdahale evliliğinizi, geleceğinizi hatta hayatınızı kurtarabilir.

  • ne oldu ?05 Ağustos 2022 09:11

    Yetkilere sesleniyorum https://www.borsagundem.com/haber/balikesirde-400-milyonluk-borsa-dolandiriciligi/1670618 bu iş ne oldu ? adamlar ortalıkta hala krallar gibi yaşarken eskiden 1 yapıyorlardı şimdi cesaret aldılar 1000 yapıyorlar ? devlet koruyormuş bunları doğru mu ?

  • horoz05 Ağustos 2022 09:00

    balıkesirden çok farklı yorumlar var bu işle ilgili alınanlar ç bu işin ağa babası balıkesir borsa baronu kuşlu üstadı diyorlar bakalım ne kadar derine ! inecek bu iş 

  • tavuk05 Ağustos 2022 08:51

    kuşlu site fenomeni hubvc reysas teknosa vs. geçen haftalarda spk dan ceza almış bu dolapların tezgahtarı  balıkesirden çıktığından beri balıkesir borsa dolandırıcılarının dergahı oldu bunlar da onun öğrencileri müridlerinden olan tayfa akıl hocaları destekçileri belli ama kendisine nedense kimse dokunamıyor tehdit edilenler var durum gerçekten vahim umarım balıkesir kötü olaylarla anılmaz çünkü insanlar dolandırıldıklarına mı yansın yoksa it kopuktan tehditler aldığına mı bu işe devlet bir el atsın buradan yetkilileri uyarıyorum. Balıkesirde 450 milyonluk vurgunu yapanların üzerine gidilsin. 

  • KILIÇ05 Ağustos 2022 08:42

    artık günümüzün en degerli meslegi haline gelen dolandırıcılıkta egerki yarışma yapılsa borsada rıza dünya şampiyonu olur.

  • balıkesirli05 Ağustos 2022 08:30

    balıkesirde önce 450 milyonluk vurgun yaptılar bunlar da onların devamı iyice araştırsın aralarında ki para trafikleri vs.  emniyet rica ediyoruz bıktık giden paralarımıza mı yanalım tehdit edildiğimize mi bunlar mafya oldu balıkesirde lütfen devletimiz balıkesir merkezli aralarında organize olmuş insanları sömüren gruplar tutuklansın hala sokakta 450 milyonu kaldıranlar devlet koruyor bizi deyip şimdi tehditle para topluyorlar

  • derin hisler05 Ağustos 2022 08:26

    tavukçunun adamları bunlar balıkesirde kimse sorsan söyler bunlar buz dağının görünen kısmı işin derinine inin derin hisseleri görürsünüz. 

  • ponzi tavuk05 Ağustos 2022 08:21

    dürük hisse tavuğun hemşehrileri sizce bir bağı var  mı ? Yokmu ? Valla yersen yok ! para trafiklerine baksınlar ... 

  • Mucise Reis : )05 Ağustos 2022 07:55

    İşin garip yanı, bu sistemlerden gelir elde etmek için kredi çekip , borç para bulup, vb birikim harici paralar ile girenlerde bir garip. İlk sisteme girenler her zaman karda oldukları düşünülebilir. Am, anapara+sistemden kar parasıda yeniden sisteme ilave edilince, üyelerin çok fazlası zarar olduğu kesin. geri gelen test paraları , çok daha fazla sisteme güveni arttırıyor. Yazık etmişler.