E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2. görüşmede sivillerin tahliyesi konusunda uzlaşı sağlandı---

2. görüşmede sivillerin tahliyesi konusunda uzlaşı sağlandı

2. görüşmede sivillerin tahliyesi konusunda uzlaşı sağlandı
03 Mart 2022 - 20:50 borsagundem.com

Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleştirilen 2. görüşmede taraflar sivillerin tahliyesi konusunda anlaşma sağladı

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinde 8. güne girildi. Ukrayna'daki çatışmalar sürerken, iki tarafın durumu müzakere etme çabası devam ediyor.

İlki 28 Şubat'ta yapılan barış müzakerelerinde 2. toplantı TSİ 18.00 sıralarında başladı.

Müzakerelerin ikinci turuna Belarus'un Ukrayna ve Polonya’ya sınır şehri Brest ev sahipliği yaptı.

SİVİLLERİN TAHLİYE EDİLECEĞİ BÖLGELERDE GEÇİCİ ATEŞKES

Yaklaşık iki buçuk saat süren görüşmelerde taraflar sivillerin tahliyesi konusunda uzlaştı. Taraflar görüşmelerin devamına karar verdi.

Ukrayna-Rusya görüşmesinde tarafların, sivillerin tahliyesi için ortak insani koridor oluşturulması konusunda mutabakata vardığı bildirildi.

Ukrayna-Rusya heyetleri, tahliyelerin yapılacağı bölgelerde geçici ateşkesin sağlanması konusunda anlaştı.

"UMDUĞUMUZU BULAMADIK"

Görüşmenin ardından açıklama yapan Ukraynalı müzakereci, " Umduğumuz sonuçları alamadık, Rusya ile üçüncü tur müzakereleri gerçekleştirmek için mutabık kaldık. İki taraf da sivillerin tahliyesi için koridor açılması konusunda uzlaştı. Anlaşma, tahliyeler sırasında olası bir geçici ateşkesi içeriyor" dedi.

RUS MÜZAKERECİ: ATEŞKES GÜNDEMDE

Bir Rus müzakereci gündemde ateşkes olduğunu söyledi. Ancak Ukrayna Moskova'nın taleplerinin kabul edilemez olduğunu ve Rusya'nın herhangi bir ilerleme beklenmeden önce Ukrayna şehirlerini bombalamayı bırakması gerektiğini söylemişti.

İLK GÖRÜŞMEDE MUTABAKATA VARILAMADI

Müzakerelerin ilk hedefinin acil ateşkes olduğu açıklanmıştı.

İki ülkenin heyetleri Belarus'ta 28 Şubat'ta bir araya gelmiş, ilk tur görüşmeleri yaklaşık 6 saat sürmüştü. Müzakerede herhangi bir mutabakata varılamamıştı.

Putin: Müzakereleri uzatmak, taleplerimizi artırır

 

Putin nükleer silah kullanmaya karar verirse ne olur?

 

Liz Truss: Hiçbir Rus bankasının SWIFT'e erişimi olmasın

 

Rus askerlerinin çantasında ne var?

 

Rusya: Ukrayna müzakere istemiyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)03 Mart 2022 23:23

    ABD basınıa biraz bakınca genel özet şu. açık açık hemde. Ne ukrayna, ne avrupa, ne ukraynalı bebekler siviller vb.. ABD açık açık Rusya düşmanımız, ezeli düşman. Rusya birbirine düşerek iç kargaşa oluşacak. Rusya ABD ye tehdit Rusya bir şekilde oyun dışı kalabilir. Yaptırımlar, baskılar, engellemeler, gelişiminin durmasıi içeride devrim ve güçlü muhalif ile Rusya büyük kargaşaya düşebilir. yoksa ABD nin dünya umrunda değil. yok roketmiş, yok 64 km zırhlı rus araçları, yok siviller ve tahliyeler faso fiso. Bu savaş masada bitmez ise çok uzar..

  • pazarci03 Mart 2022 22:29

    geri zekalilar haalen anlamis deyil ,buradaki tek amac rusyayi tamamen zayiflatmak tabi bu arada ukraynanin basindaki kisiler copcu dahi olmaya kapasitalari yatarsiz kisilerin bu olaylari gorememesi,ukraynayi guzel kulandilar ve haalen kullaniyorlar,ve ukrayna ulkesinin yarisini rusyaya vermeye dogru .......

  • Mucise Reis ;)03 Mart 2022 22:25

    Ukrayna ne yapabilir ? karşısında birçok avrupalı devletin tek başına durmaktan korktugu bir dünya devi var. RUSYA . Ukrayna bir sağına bakıyor, bir soluna bakıyor, destek yardım arayışında. Silah sistemleri dahi ukraynaın zayıf, 64 km Rus konvoyuna roket atan jip, kamyonet, kısa mesafe obüs, tank, vb. yahu hiç bişe yok mu ? Düzenli ukrayna ordusu nerede ? ...Bu durum karşısında Rusya masada çok üstün. Askeri, siyasi, ekonomik vb ... Ukrayna halkı kurban edildi. Sen Rusları oyala, sürüm sürüm savaşmasına uzun yıllar savaşmasına vesile ol, biz sana paralı asker gibi ukrayna, gereğini parça parça verelim. Sakın ola anlaşma, Ya ukrayna ya verilmeyen silahlar ile Rusya nasıl barışa yönelsin ? ukrayna yem edilip, putin iç gündemde kendi halkından baskı görsün isteniyor.  Rusya karışsın, ekonomi sarsılsın, ülke gelişimi dursun vb. vb. ukraynada paralı asker oldu avrupanın... ukraynalılar kullanılıyor.

  • Kaan03 Mart 2022 21:27

    Avrupa ve ABD aynı milletten olan Sovyetler birliginden sonra dağılan devletleri sanirim oyuna getirdi ve birbirine düşman yaptı,, şimdi de birbirlerine zarar verdiriyor. Rusya ve Ukrayna kendine gelmeli ve bu işe son vermelidir. Aynı milletten insanların birbirini yok etmesi çok üzücü bir durum. Batililar son ana kadar durumu bildikleri halde niye önlem almamış, işler iyice derinleştikçe son birkaç gündür birşeyler yapıyorlar. Şimdi tüm güçleri ile ambargolarla Rusyayı sıkıştırıyorlar. Batililar yine eski taktikleri olan kışkırtma ve birbirine düşürme yolu ile karşısındaki devleti kolay yoldan zayıflatıyor boylelikle. Hem Rusya, hem Ukrayna bu savaştan bitik bir durumda çıkacaklar. Çok zarar görecekler.

  • Poyraz03 Mart 2022 21:23

    Atı alan üsküdarı geçmeden gerekeni yaptı Putin ülkesine gelecek tehlikeyi görüp gerekeni yapıyor tambur vatan sever dünyanın öbür ucundan birden herkes Ukraynalı oldu at gözlüğüyle bakan hatta kör olmuş gözler ülkesini dibindede rusyaya tehdit oluşturan Satılmış bir palyonço Başbakanı bura vura adam edecek adamsın Putin ırkcı Avrupa Irak’ta Suriye nerdeydi Libya’da filistinde nerdesiniz sarılınmavi gözlü olunca herkez Ukraynalı

  • Barış 03 Mart 2022 21:11

    Rusya zaten zaman istiyor Ukraynayi ele geçirmek için. Rusya ayrıca istediğini kesinlikle almak istiyor. Ukrayna tarafı da hicbir şey den ödün vermeyiz diyor. Yani bunun ortası zor bulunur. Birileri taviz vermezse bu anlaşma pek olacak gibi görünmüyor. Rusya arabulucuya ihtiyacımız yok dedi. Yani araya kimseyi katmıyor. Bu ortamda arayı bulacak kimse görünmüyor. Taviz veren de yok. Bu anlaşma bu ortamda çok zor. Birileri savaşmaktan bıkarsa eğer taviz verebilir. Bu hangi taraf olur bilinmez. Ama Ukrayna ülkesini savunmakla bence haklı konumda. Zelenski halkın seçtiği biri. Halk sectiyse yapacak birşey yok bence. Saygi duymak lazım halkin tercihine. Orta yol umarım tez zamanda bulunur. Savaş biter ve daha fazla insan ölmez böylelikle.

  • Bokio kokio03 Mart 2022 21:10

    Bu ukranli komedi başkan ülkesini ve dünyayı ateşe atıyor bir an evvel yargılanmalı 

  • hop03 Mart 2022 21:37

    olup bitenden en ufak bir fikrin yok ....

  • Öztürk03 Mart 2022 19:17

    O masadan hiçbirzaman hiçbirşey çıkmaz. 3 üncü dünya savaşı nı başlatacak dünya yı yönetenler korona dan istedikleri sonucu alamadılar

  • asena03 Mart 2022 18:56

    allah belanı versin katil putin

  • BORSACI03 Mart 2022 18:33

    NATO acaba tuzluk olsun diyemi kuruldu.

  • Savaşa Hatır!03 Mart 2022 18:33

    Böylelikle ABD ve AB de yaşanan son 20-30 yılın  en yüksek enflasyonları gündem dışı kalmış oldu,  görüyorsunuz değil mi şeytani oyunları... ABD ve AB Zelenski yi kışkırtıp ayı yı ininden çıkardılar bir kere, yaralı ayının neler yapabileceğini bilirsiniz, bu yüzden Putin istediğini elde etmeden Ukrayna dan çıkmaz, Zelenski Putin in tiyatro oynamadığını anlayacak, umarım geç olmadan orta bir yol bulunur.

  • Kaçkar KAPLANI03 Mart 2022 18:27

    Ulan Piton ve avaneleri; Adamların topraklarını işgal etmişsiniz neyin müzakeresini yapıyorsunuz? Adamlara dil çıkarıp ''Ama nasıl girdik size'' diye nisbet mi yapıyorsunuz? Kabahat Ukrayna'nın ki o toplantılara katılıyor. Toplantı olmadan topraklarımızdan çıkın diyemiyorlar mı?