E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLiz Truss: Hiçbir Rus bankasının SWIFT'e erişimi olmasın---

Liz Truss: Hiçbir Rus bankasının SWIFT'e erişimi olmasın

Liz Truss: Hiçbir Rus bankasının SWIFT'e erişimi olmasın
03 Mart 2022 - 15:37 borsagundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarının artırılacağının sinyalini verdi. Truss, "Hiçbir Rus bankasının, SWIFT'e erişimi olmadığından emin olmalıyız" diye konuştu.


İngiltere Dışişleri Bakanı, Litvanya' ziyareti dolayısıyla, Estonya Dışişleri Bakanı Eva Maria Liimets, Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ve Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics'le bir araya geldi.

Truss, ortak basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kaybetmek zorunda olduğunun altını çizerek, "Putin'in korkunç girişiminde başarısız olmasını sağlamalıyız" dedi.

Litvanya'nın, Ukrayna topraklarında işlenen savaş suçlarının soruşturulmasını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) havale etme konusundaki liderliğini desteklediklerini vurgulayan Truss, "Ukrayna'yı, Putin'in tercih ettiği savaşa karşı desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapmak için müttefiklerimizle birlikte duruyoruz" dedi.

Bakan, şu sözleri söyledi:

Rus bankalarını finansal sistemin dışına attık. Ayrıca, hava sahamızı Rus uçaklarına kapattık ve Rus oligarklara karşı yaptırımları hızlandırıyoruz ama daha ileri gitmemiz gerekiyor. Hiçbir Rus bankasının SWIFT'e (uluslararası para transferi sistemi) erişimi olmadığından emin olmalıyız.

'Rus ekonomisine zarar vermek istiyoruz'

Truss, yaptırımlarla Rus ekonomisine zarar vermek istediklerinin altını çizerek, "Putin'i ve savaş makinesini finanse etmeye devam edememesi için Rus ekonomisinin kötürüm olduğundan emin olmalıyız" ifadelerini kullandı.

'Rus enerjisini reddetmeye cesaret etmeliyiz'

Litvanya Dışişleri Bakanı Landsbergis de Rusya'ya yönelik yaptırım kararları ve Avrupa'nın enerjide Rusya'ya bağımlılığına dikkati çekerek, "Tüm Rus bankalarının SWIFT (uluslararası para transferi sistemi) ile bağlantısının kesilmesi için çaba göstermeliyiz. Rusya'dan Avrupa'ya enerji ithalatını reddetmeye cesaret etmeliyiz" dedi.

'Belarus, Rusya'nın suç ortağı'

Rusya'ya karşı daha fazla ekonomik yaptırım uygulanması gerektiğini savunan Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics de "Ancak, Belarus'a da aynı yaptırımlar uygulanmalı çünkü Belarus, Rusya'nın saldırganlığının suç ortağıdır. Ayrıca, Belarus, yaptırımların en sert etkilerinden bazılarını önlemek için Rusya tarafından kullanılabilir" diye konuştu.

Binance'ten flaş 'Rusya' kararı!

Rus askerlerinin çantasında ne var?

Irak Merkez Bankası: Rusya ile mali anlaşmalar durdurulsun

Rusya: Ukrayna müzakere istemiyor!

Rus rublesinde değer kaybı hızlandı

Putin Ukrayna'yı ikiye bölmek istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)