E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem160 ton mal Rusya'dan geri döndü---

160 ton mal Rusya'dan geri döndü

160 ton mal Rusya'dan geri döndü
02 Aralık 2015 - 22:40 borsagundem.com

Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik​​, 160 ton sebze ve meyvenin Rus hükümeti tarafından geri çevrildiğini bildirdi.

Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya ile yaşanan son gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik'in değerlendirmelerinden öne çıkan başlıklar şöyle:

"İhracatçılar, alternatif yolları arıyor. Biz 1 Ocak sonrasında iki ülke arasındaki ilişkiler normale dönecek. Konu olumsuzluklar olarak gündeme alındığını iki ülkenin de elinde alternatifi de var. Türkiye'nin 3 milyarın üzerinde ithalatımız var, biz bu konuyu şimdilik gündeme getirmedik. Karşılıklı ülkelerin ellerindeki bulundurdukları imkanları kullanma noktasında hamlemiz şuan yok.

Başbakanımız tarafından süreç ayrıntılı olarak takip ediliyor.

Karşımıza çıkacak olan bu kriz döneminde, yaş meyve-sebze konusunda ne kadar sorun yaşanabilir bunu araştırıyoruz. Türkiye, tüm hazırlıklarını yapmış bulunmaktadır. Rus hükümeti, bir aylık bir süre koydu. Umarım bu sürecin geleceği doğru olur.

Bizim aldığımız bilgiler, 160 ton malın geri geldiği yönünde. Bunların bir kısmının da alternatif pazarlara yönlendirildiği yönünde bilgiler var. 1 Ocak sonrası için Rusya'nın sıraladığı ürünlerin toplam değerinin yansıması, yıllık bazda 764 milyon dolar tutarında bir rakam oluşturuyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)