E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem13 yıl sonra İstanbul'a indi!---

13 yıl sonra İstanbul'a indi!

13 yıl sonra İstanbul'a indi!
25 Mayıs 2020 - 06:45 borsagundem.com

İstanbul'a inen EL AL uçağının daha sonra Covid-19 virüsüyle mücadele için gerekli 23 ton malzemeyi, Tel Aviv üzerinden New York'a, Amerikalılara taşımak üzere yola çıktığı bildirildi.

İsrail’in ulusal havayolu şirketi "EL AL", 13 yıl sonra İstanbul’a sefer gerçekleştirdi. Türkiye’deki İsrail Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, EL AL Havayolu şirketine ait bir kargo uçağının dün sabah İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yaptığı belirtilerek, “THY’nin yanı sıra EL AL da Tel Aviv ile İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek, iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak.” denildi.

EL AL, Tel Aviv-İstanbul seferinde düzenli bir kargo uçuş seferi uygulamak için bir süre önce Türkiye’ye resmi başvuruda bulunmuştu.

Euronews'ün haberine göre İstanbul’da yayımlanan Şalom gazetesine konuşan EL AL Kargo Servisi Müdürü Ronen Shapira, uçuşların sadece kargo yük taşıma amacı ile başlatıldığını söyledi.

Ronen Shaira, ”Şu an korona virüsü sebebiyle El Al uçakları maalesef yolcu taşıyamıyor. Biz de uçaklarımızı kargo uçaklarına dönüştürdük. Bu uçakları, korona virüsü için mücadele için gerekli insani yardım, yani koronaya karşı savaşta kullanılabilecek çeşitli tıbbi yardım malzemelerini taşımak için kullanmaya karar verdik. Çin, ABD gibi ülkelerle korona ile savaşmak için gereken eldiven, maske, tulum gibi malzemeleri taşımaya yönelik bir proje oluşturduk. Çeşitli ülkelerde eksik olan bu malzemeleri taşımak için ülkelerle bağlantı kurduk. İstanbul uçuşlarımızı da aynı amaçla talep ettik" dedi.

Netanyahu yolsuzluk suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

ABD, Brezilya'dan ülkeye girişlerin durdurulduğunu açıkladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST25 Mayıs 2020 13:16

    Şuanda İsrail'i biraz kullanmak lazım. Patron kim onu öğrendi sanırım.

  • halil ağa 25 Mayıs 2020 12:15

    lafa gelince FİLİSTİN icraata gelince DOST İSRAİL.Kuldan utanmayı unuttular bari ALLAH (C.C) korkun. Münafıklık nedir söylediği baka yaptı iş başka demk.

  • Oki boki neredesin. Yorum yapsana25 Mayıs 2020 11:11

    İsrail Büyükelçiliği’nin sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “10 yıl aradan sonra ilk kez bir @EL_AL_AIRLINES kargo uçağı bu sabah İstanbul’a iniş yaptı. Bugünden sonra, #THY’nin yanı sıra ELAL da #TelAviv-#İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak.”

  • Munafikizm25 Mayıs 2020 19:53

    Bukalemun. İsrail'le ticaret olmasa bak Filistin'in yanındayız Siyonistlere ders verdik. Ticaret olsa bu sefer bak ekonomimiz gelişiyor. Olum ne kadar ikiyuzlüsünüz. İsrail dost mu düşman mı , Siyonist mi değil mi, PKK yı besliyor mu ? Hani İsrail CIA yahudi kredi kuruluşları, bankaları dış mihraktı. 180 derece dönüşte kimse elinize su dokemez. Her duruma uygun dönek bir yorum var sizde. Süper müminlersiniz maşallah yersen

  • Baba25 Mayıs 2020 12:00

    Ey aklettin helllaaallllll Yanluz oki bokinin giligi guruuudiiiii😀😀😀😀

  • Cego 25 Mayıs 2020 08:06

    Tek dost