Ana SayfaPiyasaYıldırımtürk’ten önemli piyasa tüyoları ---

Yıldırımtürk’ten önemli piyasa tüyoları

1 / 7
Yıldırımtürk’ten önemli piyasa tüyoları
26 Ocak 2017 - 08:25 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Altın ve Para Piyasalarının akla ilk gelen isimlerinden Mehmet Ali Yıldırımtürk ile Kapalıçarşı’daki dükkanında bir araya geliyoruz. Malum gündem çok yoğun; dolar almış başını gidiyor, altında hafif bir tedirginlik var, borsa çıkışta.“Döviz cinsinden baktığınız zaman borsada inanılmaz bir endeks seviyelerine gelinmiş durumda...” Yıldırımtürk böyle söylüyor.

Dolar bundan sonra hız keser mi? Bugünlerde nasıl bir yatırım yapılır? Altın alımı için doğru zaman mı? Ya Kapalıçarşı’da vaziyet nasıl?

Bende soru çok, onda da yanıt...

Hepsini ‘tek adam’a yöneltiyorum. Tek tek cevaplıyor hem de samimiyetle. İstiyoruz, kırmıyor, emtiaların ve Borsa İstanbul’un nabzını tutan önemli açıklamaların üstüne yatırımcılar için esaslı bir ‘sepet’ de hazırlıyor. Önerdiği hisseleri de içine koyarak...

Temeli sağlam hisselerde yabancı yatırımcıların “Türkiye’nin en dibi yaşadığını varsayarak” işlemler yaptığını anlatıyor Yıldırımtürk. Yıl sonu bilançoların açıklanmasından sonra ise borsada biraz gerileme olacağını düşünüyor. “Olumsuzluklarda 72 bin puan, yükselişlerde de 85 bin-87 bin puan seviyelerini görebiliriz” diye konuşuyor.

Gerilemelerde dolar/TL’de 3.55 seviyelerini işaret eden Yıldırımtürk şöyle devam ediyor: “Ama bu Temmuz-Ağustos ayında olabilir. Bu seneyi 3.75’lerde kapatabiliriz. Yükselişlerde de 4 lirayı görebiliriz.”

Euro/dolar paritesini merak edenler için de önemli bir tüyo veriyor: “1 euro, 1 dolar olabilir. Ben yıl sonuna kadar birebir olacağı düşüncesindeyim.”

Trump, FED derken, altında sınırlı yükselişlerin yaşandığını, ilginin biraz azalacak gibi olduğunu ifade eden Yıldıdrımtürk’e göre altında gerilemelerde ons bazında 1050 dolar görülebilir. Hatta 10 ay sonra belki 1000 doların altına bile gelebilir.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk Borsagundem.com’a konuşuyor...

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)