Ana SayfaPiyasaYatırımcı İş C ve Afyon Çimento’yu sordu---

Yatırımcı İş C ve Afyon Çimento’yu sordu

3 / 4
Yatırımcı İş C ve Afyon Çimento’yu sordu
30 Eylül 2014 - 14:37 www.borsagundem.com


YATIRIM KARARI ŞİRKETE EK MALİYET GETİRECEK

Soru (2) - Afyon Çimento ile ilgili yatırımcı çok mağdur. Tahtada hep baskı, büyük ortak hep sessiz. Yatırım yapacaklarını söylediler. Söyledikleriyle kaldılar. Kâr etmeye başladı. Hisse hiç tepki vermiyor. Endeksle hiç yukarı gitmiyor. Fazlasıyla düşüyor. Cevaplarsanız sevinirim.


-Afyon Çimento iki yıl üst üste zarar ettikten sonra geçtiğimiz yıl cüzi de olsa kâr açıkladı. Bu yılın ilk yarısında da elde edilen kârın artarak devam ettiği gözleniyor. Firmanın satış maliyetlerini kontrol altında tutabilmesi dönem kârının da artmasında etkili oluyor. Aynı performansın devam etmesi halinde yıl sonunda kârını artırarak devam ettirmesi mümkün olabilecek. Ancak firmanın tesisini şehir dışına alma kararı, elde edilen kârın yatırıma gitme olasılığını güçlendiriyor. Şirket, Aralık 2013’te Afyonkarahisar’ın dışında mülkiyeti Hazine’ye ait olan bir araziyi satın alırken bu yılın ilk yarısında da 1 milyon TL tutarında sabit kıymet yatırımında bulunduğunu bildirdi. Arsa alım işlemlerinin tamamlanmasının ardından tesisin inşaat işiyle ilgili yatırımlar gündeme gelecek. Kuşkusuz bunu, firmanın kasasından nakit çıkışı ya da kredi alımı şeklinde okumak gerekiyor. Mevcut tesisin şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili yatırımlar, hissedarların bir süre daha temettü beklentisini arka plana atarken hisse üzerindeki baskının da devam etmesi şeklinde yorumlayabiliriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ulke30 Eylül 2014 22:44

    Bir Ülkenn Borsası bu kadr ucuz olabilir mi? Kim bu Zeynep Tumer? turkiyedeki butun kurumlardan ustun mu? bir yıldır çağrı yaptıramadılar kadına. Herkesi istediği gibi dize getiriyor yeni yeni oyunbazlıklar üreterek.

  • Yargıç30 Eylül 2014 22:39

    Spk bundan sonra muhafiyet başvurlarını dikkate almıyorum diyor ama Zeynep Tumer SPK ya ancak gidersin diyor! ben şirket birleştirip kervn özvarlığını 4 kat erittim yatırımcıyı soydum, kalan hisseleride yatırımcından en ucuza kaparım, devlet hukuk kural tanımam diyor!

  • Elvan30 Eylül 2014 20:50

    Spk Kervansaray patroniçesine yeter yatıkların! bari çağrı yap diyor ama Zeynep Tumer anca gidersiniz diyor:) Nasıl bir borsa bu?

  • Borhan30 Eylül 2014 20:48

    kervn da durum tamamen rezalet. borsa yı rezalethaneye dönüştren manipulatörler. son yılda sayısızca yatırımcı soyma işlemi yaptılar. ve hala yeni yeni dolaplar ceviriyorlar yatırımcının son meteliğinide elinden almak için.

  • mehmet30 Eylül 2014 16:31

    görüşlerinize saygı duyuyor ve dikkate alıyoruz. teşekkürler

  • mehmet30 Eylül 2014 16:31

    Avgyo ve Metro hisse senetlerini inceleyip haber yapabilirseniz memnun oluruz. AVGYO şirket ortağı AVTER hisse satabilirim dedi ama satmayacağı aşikar. Bu bir spekülasyon değilmi. Sırf silkeleme yapmak için ayak oyunları yapıyorlar ve SPK buna göz yumuyor.