Ana SayfaYatırımcı KöşesiYataş ve Kuştur Club sorusu---

Yataş ve Kuştur Club sorusu

2 / 2
Yataş ve Kuştur Club sorusu
06 Ekim 2020 - 08:30 www.borsagundem.com

DAR HACİMLE İNİP ÇIKIYOR

SORU- Kuştur hissesinin bir üst pazara çıkma olasılığı ve aynı zamanda bedelli veyahut bedelsiz hisse verme durumu olabilir mi? 

Turan Ergün 

CEVAP- Hisse senetlerinde pazar yapısı 1 Ekim 2020 itibariyle değişti. Yeni düzenlemeyle firmalar koşullarına uygun gelen Yıldız Pazar, Ana Pazar, Alt Pazar, Piyasa Öncesi İşlem Platformu (PÖİP) veya Yakın İzleme Pazarı’ndan birisinde işlem görüyor. Kuştur ise halihazırda PÖİP’de işlem görmekte. Halka açık statüde olup da borsada işlem görmeyen şirketlerden Borsa Yönetimi’nin uygun gördükleri Piyasa Öncesi İşlem Platformunda yer almakta. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin takas verileri takip edildiğinde halka açık kısmın yüzde 94,21’inin Deniz Yatırım’ın saklamasında yer aldığı gözlenmekte. Bu anlamıyla hisselerin tek elde toplandığı görülüyor. Hissede aktif ve derinlikli bir piyasa bulunmuyor. Piyasa Öncesi İşlem Platformunda bulunması ise hissedeki pazarın aktif olmamasına yol açan bir diğer neden. Ancak yakın bir zamanda hissenin pazar değiştireceğine dair bir işaret söz konusu değil. Firma son üç yılda, önceki yıllara göre kârda artış kaydetti. Artan gelirle birlikte firmanın kârında da yükselme yaşandı. Fakat 2020’nin ilk yarısında pandemiden kaynaklı olarak gelir yaratamadı ve zarar açıkladı. Bu yıl turizm sezonu 1 Temmuz günü açmış olduğu nazara alındığında üçüncü çeyrekteki bilançosu önemli olacak. Yılın ikinci yarısında gerçekleştireceği performansla birlikte önceki yılı yakalayamasa da kârlı kapatması önemli. Tüm bunlardan ayrı olarak fiyatında abartılı bir çıkış yaşandığını not etmek gerekiyor. Hissede derinlikli bir piyasanın olmaması böylesi bir çıkışta belirleyici olmakta. Piyasa göstergeleri hissenin fiyatının mali performansının hayli üzerinde olduğu yönünde sinyaller veriyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR06 Ekim 2020 11:04

    Daha ne gösterecek arkadaşlar sizler istiyorsunuz ki 200 olsun 2000 TL olsun.bu hisse senedi yıllarca 1-2 TL lerde sürünüp durdu ilk defa son yıllarda böyle güzel hareket ediyor.