Ana SayfaPiyasaYabancıların gözü 23 Haziran'da olacak---

Yabancıların gözü 23 Haziran'da olacak

5 / 5
Yabancıların gözü 23 Haziran'da olacak
13 Mayıs 2019 - 13:41 www.borsagundem.com

YABANCILAR NE DÜŞÜNÜYOR?

Peki, yabancı kurumlar Türkiye piyasası için ne düşünüyor? Yabancı kurumların ortak kanısı, ekonomiye odaklanılması gerektiği ancak seçim ortamından çıkılamamasının risk priminde artışa neden olduğu yönünde. Bu kurumlara göre, yabancı fonlar siyasi belirsizliğin geri gelmesi riskiyle döviz pozisyonlarını azaltabilir, sermaye çıkışı hızlanabilir. 

YABANCI KURUMLAR NE DİYOR? 

COMMERZBANK: İstanbul'da seçimin yenilenmesi kararıyla TL'de sert kayıplar görüldüğünü belirten Commerzbank, ekonomide istikrar sağlayacak efektif önlemlerin alınma olasılığı azalmışken dolar kurunun 6,00 TL seviyesinin üzerinde kalacağına dair çok neden olduğunu aktarıyor. 

STANDARD CHARTERED: "Seçimin yenilenmesi olasılığıyla TL'de short pozisyon (açığa satma) fikrindeydik" diyen Standard Chartered, bunu sürdürdüklerini söylüyor ve TL'den GOÜ paralarına göre kötü performans bekliyor. Standard Chartered, yabancı yatırımcıların bir kez daha Türkiye'deki demokratik kurumların ne kadar kırılgan olduğunu gördüğünü de kaydediyor.  

DEUTSCHE BANK: Yılın kalanında 10 yıl vadeli Türk tahvillerinin iyi getiri sağlayacağı görüşünde. Yıl sonu için 10 yıl vadeli lokal Türk tahvillerinde faiz tahmini yüzde 16 olan kurum, yıl sonuna kadar yüzde 7,2 fazla getiri bekliyor. Kurum analistleri, "Cari reel faizler, Türkiye'ye yatırım çekmek için yüksek. Önümüzdeki aylarda enflasyonun düşeceğini beklememizden dolayı daha da yükselecek" yorumunu yapıyor. (CEREN ORAL/EKONOMİST DERGİSİ) 


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)