Ana SayfaPiyasaUmpaş Holding ve Karsusan sorusu---

Umpaş Holding ve Karsusan sorusu

2 / 2
Umpaş Holding ve Karsusan sorusu
22 Mayıs 2017 - 08:44 www.borsagundem.com

FAALİYET GELİRİ BULUNMUYOR

SORU (2) - Karsusan gibi bir hissenin ulusal pazara geçmesi ne kadar sürer ve ne olması gerekir ki SPK tekrar hissenin normal pazara geçişine izin versin? 

Etem Canavar

CEVAP - Temmuz 2012’de borsaya gelen Karsusan, bir süre halka arz seviyesinin üzerine çıksa da devamını getiremedi. Hisse, düzeltilmiş verilerle Ağustos 2012’de en yüksek 15,20 TL’yi test etti ve sonrasında geriledi. Arada geçen zaman diliminde zaman zaman yükselmekle birlikte bu güne kadar halka arz seviyesinin üzerine çıkabilmiş değil. Hissenin düzeltilmiş verilere göre ilk işlem fiyatı 11,81 TL’ye denk geliyor. Son işlem fiyatı olan 18 Mayıs 2017 günü ise kapanışını 5,40 TL’den gerçekleştirdi. Arada geçen yaklaşık beş yılda istikrarlı bir çıkış sağlayamamasında kârlı bir yapıya sahip olamamasının etkisi bulunuyor. Firma son üç yıldır sürekli zarar ediyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2017’nin ilk çeyreğinde de gelir yaratamaması zarar yazmasında etkili oluyor. 

Şirkete ait hisselerin Yakın İzleme Pazarı’na alınma tarihi ise 13 Kasım 2015. Daha önce uyarılmasına rağmen firmanın mali tablolarını düzeltmemesi üzerine Borsa Yönetimi hissenin işlem gördüğü pazarı değiştirmek zorunda kaldı. Geçmiş açıklamalar takip edildiğinde şirketin aynı tarihte Sinop Gerze'deki balık yağı ve balık unu üretimi yapan fabrikasının faaliyetini de durdurduğu gözleniyor. Aradan geçen sürede fabrika tekrar üretime alınmadı. Zaman zaman faaliyete geçirilmesi ile ilgili çalışmaların olduğunu belirtilmekle birlikte bu güne kadar faaliyete geçtiğine dair açıklama gelmedi. Konuyla ilgili son olarak Şubat 2017’de yapılan bilgilendirmede biyolojik arıtma tesislerinin fabrikaya naklinin gerçekleştirildiği ve inşaat işlerinin tamamlanmasıyla montaj işlemi yapılacağı belirtildi. Ancak bu işlemlerin ne zaman biteceği ve hangi tarihte faaliyete geçileceğine dair net bir bilgi bulunmuyor. Mevcut haliyle şirket kayda değer bir gelire sahip olmadığından ileriye dönük belirsizlikler de varlığını sürdürüyor. Bu durum varlığını sürdürdüğü sürece hissenin Yakın İzleme Pazarı’ndan çıkmasını beklememeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)