Ana SayfaPiyasaTüpraş ve Marmaris Altınyunus sorusu---

Tüpraş ve Marmaris Altınyunus sorusu

2 / 2
Tüpraş ve Marmaris Altınyunus sorusu
26 Mayıs 2016 - 09:37 www.borsagundem.com

KÂR BÜYÜMEYİNCE HİSSESİ DE YÜKSELMİYOR

SORU (2) - Marmaris Altınyunus neden hiç hareket etmiyor?

Gökhan Doğan

CEVAP - Bir firmanın uzun vadede çıkış sergileyebilmesi için büyüyen bir yapıya sahip olması oldukça önemlidir. Eğer şirket gelirlerini ve kârında düzenli şekilde büyütebiliyorsa buna bağlı olarak hissenin fiyatında da istikrarlı bir çıkış yaşanabilecektir. Kısa süreli günlük piyasa koşullarında düşüş yaşansa dahi büyüyen bir firmaya ait hissenin uzun vadede düşme  olasılığı söz konusu olmayacaktır.

Marmaris Altınyunus’u incelerken de bu husus göz ardı edilmemeli. Şirketin mali yapısı incelendiğinde uzun süredir kayda değer bir kârlılık elde edemediğini görmekteyiz. Firma, son iki yılda her ne kadar kârını artırıyor görünse de elde edilen kârlılığı yeterli görmek mümkün değil. Öte yandan gerçekleşen kârlılığa rağmen birikmiş geçmiş yıl zararı 2016 yılı üç aylık bilançosuna göre 3,8 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Diğer taraftan şirketin yarattığı yıllık brüt gelirin sermayesini  ancak geçebiliyor olması ticari hacmin geliştirmeyi gerektirdiğini gösteriyor.

Mevcut şartlar altında hissede kısa süreli atakların  dışında istikrarlı bir çıkışın yaşanmaması mali yapı ile uyumsuz değil.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)