Ana SayfaYatırımcı KöşesiTuborg ve Mavi Giyim sorusu---

Tuborg ve Mavi Giyim sorusu

1 / 2
Tuborg ve Mavi Giyim sorusu
02 Mart 2022 - 08:45 www.borsagundem.com

HİSSE TOPLU VE HACMİ DÜŞÜK

SORU- Tuborg hissesinin halka açıklık oranının düşük olmasının yatırımcı için riski nedir? Özsermayesi güçlü mü? Eğer yatırım için uygunsa halka açıklık oranı buna bir engel teşkil eder mi?
Mustafa Can

CEVAP - Yatırımcıların bir hisseyi rahat alabilmeleri ve aynı rahatlıkla satabilmeleri işlem hacmiyle yakından alakalıdır. Eğer işlem hacmi yüksekse alım satım işlemleri de daha kolay gerçekleşeceği gibi piyasanın da aktif olmasına imkan tanıyacaktır. Söz konusu durum hissede spekülatif dalgalanmaları güçleştirirken sert fiyat hareketlerinin de yaşanmasına engel olur. Bu açıdan yatırımcıların göz önünde bulundurduğu kriterlerden birisi de hacimdir. Tuborg’un halihazırda halka açıklık oranı yüzde 4 seviyesinde bulunuyor. Hisse, düşük halka açıklık oranı nedeniyle Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda yer alıyor. Halka açık kısmın yüzde 77,94’ü Ak Yatırım’ın saklamasında yüzde 8,72’si de Deutsche Bank’ın saklamasında bulunuyor. Diğer taraftan şirketin sermayesinin yüzde 95,69’u İnternational Beer Breweries Ltd.’ye ait olduğunu not etmek gerekiyor. Hissenin son bir yıllık ortalama günlük işlem hacmi ise yaklaşık 500 bin TL seviyesinde. Söz konusu rakam hacmin hayli düşük kaldığının göstergesi niteliğinde. Bununla birlikte şirketin özsermayesinin her yıl arttığını belirtmek gerekiyor. Pandeminin etkili olduğu 2020 yılı bir tarafa bırakıldığında şirket 2017 yılından bu yana düzenli nakit temettü ödemesinde bulunan bir yapıya sahip. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faruk02 Mart 2022 09:01

    2.yıla girdi Tuborg hissesini tutuyorum,yazık SPK söz geçirip halka açıklık oranını yükseltemiyor ,yasa olduğu halde olan yatırımcıya oluyor (6)  (6)