Ana SayfaHisse Öneri ListesiSiyasi belirsizlik kaybettiriyor---

Siyasi belirsizlik kaybettiriyor

7 / 7
Siyasi belirsizlik kaybettiriyor
14 Eylül 2015 - 10:17 www.borsagundem.com

"ANADOLU EFESTE GETİRİ 'ENDEKSE PARALEL”
Murat Sabri Temizel/Venbey Yatırım Yurtiçi Piyasalar Uzmanı


"Anadolu Efes'in satış gelirleri 2015 ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 düşüşle 5,1 milyar TL seviyesine geriledi. Şirketin brüt kârı yüzde 40 düşüşle 2,2 milyar TL olarak gerçekleşirken, brüt kâr marjı da 2 puanlık düşüşle yüzde 42 seviyesine geriledi. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında 206 milyon TL net kâr açıklayan Anadolu Efes, bu yılın ilk yarısında 39 milyon TL zarar açıkladı. Rusya'da yaşanan sorunlar, şirketin ciro tarafında olumsuz etki yaptı. Satışlardaki sert düşüşün beraberinde net döviz yükümlülüğünden kaynaklanan dezavantajın da etkisiyle Anadolu Efes, yılın ilk yarısını düşük performansla tamamladı. Halihazırda 1,47 PD/DD çarpanıyla işlem gören şirket için tavsiyemiz 'Endekse Paralel Getirt'."

Ekonomist

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pargali ibrahim14 Eylül 2015 11:35

    Kürtler düne kadar iyiydi siyasi iktidar hem Kürtleri hemde Türkleri kandirdilar hep Sarayın geleceği için iki halkı uyutular ve kandirdilar yolsuzluk arsizlik ve ülke olarak kandirildik hazineyi tek başına kullanan bir zihniyet var

  • para14 Eylül 2015 10:35

    Tayyip ve Kürtler kaybettiriyor.Başka hiç bir şey yok.Bu gün Kürt diyemediğiniz insanlar yarın hepsi Ayrılıkçı Kürtler olarak düşman olacaklarm yada zaten öyleler.Ve bu ülkemizin başınım hep ağrıtacak.