Ana SayfaHisse Öneri ListesiSiyasi belirsizlik kaybettiriyor---

Siyasi belirsizlik kaybettiriyor

6 / 7
Siyasi belirsizlik kaybettiriyor
14 Eylül 2015 - 10:17 www.borsagundem.com

"AKFEN GYO DÖVİZDEN OLUMSUZ ETKİLENDİ"
İbrahim Bayraktar/Gedik yatırım Araştırma Uzmanı

"Akfen GYO'nun 2015 ilk yarıyılında kira gelirleri Euro bazında yüzde 1 artarken, TL bazında yüzde 3 daraldı. Kira gelirlerindeki düşüş ve geçen yıl tek seferlik olarak kaydedilen esas faaliyetlerden diğer gelirin bu iyi olmaması nedeniyle şirketin FVAÖK'ü 23,7 milyon TL'den 17 milyon TL'ye, FVAÖK marjı yüzden 96'dan  yüzde 71'e geriledi. Döviz yükümlülüğü ağırlıklı olarak Euro/TL olan şirket Euro'nun yükselişinden olumsuz etkilenirken, 2015 ilk yarı yılını 7,9 milyon TL zararla kapattı. Euro/TL kurundaki yükselişin devam etmesinin şirketin 2015 yılı üçüncü çeyrek net kârını olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz. Üç adet yeni otel yatırımı yapan şirket, yeni otellerinden iki tanesini 2015 yılı içerisinde açmayı planlıyor. Bu otellerin İstanbul'da ve Moskova'da açılması planlanıyor. Yatırımların önümüzdeki dönemlerde şirkete pozitif katkı yapmasını bekliyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pargali ibrahim14 Eylül 2015 11:35

    Kürtler düne kadar iyiydi siyasi iktidar hem Kürtleri hemde Türkleri kandirdilar hep Sarayın geleceği için iki halkı uyutular ve kandirdilar yolsuzluk arsizlik ve ülke olarak kandirildik hazineyi tek başına kullanan bir zihniyet var

  • para14 Eylül 2015 10:35

    Tayyip ve Kürtler kaybettiriyor.Başka hiç bir şey yok.Bu gün Kürt diyemediğiniz insanlar yarın hepsi Ayrılıkçı Kürtler olarak düşman olacaklarm yada zaten öyleler.Ve bu ülkemizin başınım hep ağrıtacak.