Ana SayfaPiyasaSekuro Plastik ve Artı Yatırım Holding sorusu---

Sekuro Plastik ve Artı Yatırım Holding sorusu

2 / 2
Sekuro Plastik ve Artı Yatırım Holding sorusu
03 Eylül 2018 - 09:11 www.borsagundem.com

KÂRDA ARTIŞ DÜZENLİ OLABİLMELİ

SORU (2) - Artı Yatırım Holding’in ilaç ruhsatı başvurusu ne oldu? Şirket hiç bir açıklama yapmıyor. Ayrıca bu şirket profesyonel kişilerce yönetilmiyor mu? İlk baştan 30 milyon sermaye artırılacak dendi sonra 10 milyona indi şimdi onu da iptal ettiler. Bütün hisseler toparlamaya çalışırken bu hisse geri geliyor. 

Kemal Saraçlar 

CEVAP - Yatırım holdingleri farklı firmalara yatırımda bulunarak gelir yaratmaya çalışsalar da borsada faaliyette bulunan bu firmaların yeterli bir performansa sahip olduklarını söylemek zor. Artı Yatırım Holding için de benzer bir durum söz konusu. Şirketin iştirak yapısı incelendiğinde 100 bin TL sermayeli Nas İlaç Mümessillik’in bulunduğunu görmekteyiz. Şirket söz konusu iştirakin yüzde 100’üne sahip bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz temmuz ayında yapılan açıklamada İlkim Geri Kazanım unvanlı firmanın hisselerinin tamamının satın alınmasıyla ilgili ön anlaşmanın olduğu belirtilmekle birlikte henüz satın alındığına dair ek açıklama gelmedi. Hayli mütevazı bir sermayeye sahip olan Nas İlaç’ın faaliyetleri ile ilgili yakın tarihli kamuyla paylaşılmış bir bilgi ise bulunmuyor.

Son üç yıldır sürekli zarar eden şirketin açıklamış olduğu 2018 altı aylık bilançosunda kârın artmış görünmesinde şirketin yatırım faaliyetleri kaleminden gelen gelirin etkisi bulunuyor. Söz konusu gelir bu yıl sonu için şirketin kâr açıklamasına olanak tanısa da asıl önemli olan düzenli bir kârlılık olduğu göz ardı edilmemeli. Bunun temini ise düzenli bir gelirle ancak mümkün olabilir. Şirketin mevcut mali yapısı ise böylesi bir imkana bu aşamada yer vermiyor. Hali hazırda belirsiz mali yapısı nedeniyle Yakın İzleme Pazarı’nda bulunan hisse sorunlu yapısını sürdürüyor. Mevcut haliyle hissede zaman zaman çıkışlar olsa da uzun vadede beklenti içine girmek için yeterli enerjinin oluşacağını düşünmek fazla iyimser bir yaklaşım olur.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)