Ana SayfaPiyasaSatışlar geldiği sürece çıkma olasılığı düşük---

Satışlar geldiği sürece çıkma olasılığı düşük

1 / 10
Satışlar geldiği sürece çıkma olasılığı düşük
02 Ocak 2014 - 16:00 www.borsagundem.com

SEMBOLİK KÂR YETMİYOR
SORU-
Bakanlar Medya ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Senedi aldım ama gün içinde satamadım. Takas uygulaması varmış. İşlem yapanlar nasıl yapıyor? Hisse yerinde durmuyor ki. Bir geri, bir ileri. Şimdiden teşekkür ederim

Selçuk Derman

CEVAP-
Bakanlar Medya’nın kayda değer bir kârı bulunmuyor. Son iki yıl zarar eden Firma, 2013 dokuz aylık bilançosunda da sembolik kâr açıkladı. Fiyatı düşük görünmesine karşın fiyat kazanç oranı 273 gibi oldukça yüksek bir değerde. Sektöründeki firmalarla kıyaslandığında fiyatı yüksek. Şirkete ait hisseye ilgi göstermek için her şeyden önce kâr marjını yükseltmesini görmek gerekiyor. Diğer taraftan aracı kurumların, müşterilerinin işlemelerinde farklı ölçütler getirebilmeleri mümkün. Normal koşullarda alınan hisseler T+2 gereğince iki gün sonra hesaba geçer. Aynı şekilde ödemeler de iki gün sonra hesaptan çıkar. Buna karşın aracı kurumların büyük bir kısmı alınan hisselerin aynı gün yani T+2 kuralı uygulanmaksızın tekrar işleme konu edilmesine müsaade ederler. Neticede satılan hissenin karşılığı bulunduğu gibi hesapta yeterli bakiyenin olması da gözetlenir. Bununla birlikte işlem için hissenin hesaba girmesini bekleyen aracı kuruluşlar da yok değil. Takas kuralına sıkı sıkıya bağlı olan aracı kurumlarda alınan hissenin aynı gün satılması mümkün olmadığı gibi satılan hissenin bedeli hesaba girmediği sürece alım yapma koşulu da bulunmaz. Bu nedenle günlük işlem yapanlar açısından çalışılacak aracı kurumun çalışma prensiplerinin önceden bilinmesinde fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat lütfü03 Ocak 2014 14:03

    ascel hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden

  • Murat03 Ocak 2014 13:33

    Hocam, Nibaş ve Özışık İnşaatın birleşme başvurusunu, SPK'nın geçenlerde yayınladığı tebliğe göre değerlendirirseniz nasıl sonuçlanır? Birleşme olursa veya başvuru reddedilirse hangi hisselere nasıl yansır bu durum?

  • Can03 Ocak 2014 13:13

    Usaş-Nibaş-Çemaş-IEYHO-ISYHO bizim göremediğimiz bir durum mu var? Son 3 yıllık grafiklerine bakıp gidişatı yorumlar mısınız?

  • Ahmet03 Ocak 2014 13:09

    Işıklar grubu ile ilgili de bir araştırma yapar mısınız? Holdingin dergisine bakınca tablo muhteşem ama son 2.5-3 yıldır kan ağlayan yatırımcıya ne demeli? En basit yönüyle ele alınırsa son bir yıllık borsa performansını değerlendirin lütfen. Tüm ışıklar grubu hisseleri ile ilgili haber istiyor yatırımcı...

  • mustafa03 Ocak 2014 11:25

    usaş ucak 29 milyon kar açıklamasına ragmen 3.30 dan 1.00 tl ye düşmesine ne dersiniz hocam bunu nasıl açıklarsınız???

  • mustafa03 Ocak 2014 11:22

    yahu neden kimse ışaklar grubunu görmüyor kör mü olmuş kurumlar savcılar?????

  • Onur T.03 Ocak 2014 10:15

    Bu girişim grubunun zarar etmesinin temel nedeni patronu tarafından içinin boşaltılmasıdır. Yoksa faaliyet zararı söz konusu değil. SPK bu ard niyetli patronları ve şirketlerini acilen inceleme altına almalı.

  • fuat03 Ocak 2014 00:29

    bütün yorumları okuyorum. ve sizlerden şu hisse bu hisse nedir ne değildir demiyorum. sadece firma hakkında bilgileri haberleri veya ders öğrenebileceğim kaynaklar vs bunlar hakkında site veya uygulama her neyse bilen kişilerden yardım istiyorum. e mail adresim [email protected] yardım ederseniz sevinirim... herkese bol kazançlar dilerim.

  • fatih02 Ocak 2014 23:23

    ihlas da neler oluyor durmadan satış yapıyorlar bunla neyi amaçlıyorlar bundan sonrası ne olur acaba yorumlarınızı nedir ?

  • flamenco7202 Ocak 2014 19:02

    RYGYO: 1-) Şİrketin hisselerine sahip olanlar TEmpleton Fonu (mobious)ve NOrveç hükümeti..BUnlar hazirun cetvellerinde var..Tepmpleton fonunun broşüründe de var..(ve bu takaslar değişime pek rastlayamazsınız..aynıdır..(bıyıklı yabancı olduğuna dair kesin delilleriniz olmalıydı) 2-)Depo kira gelirleri ağırlıklı dolar..YAni döviz yükseldikçe gelirler artar..Diğer tarftan borçların içinde döviz borçlarının ağrılığı o kadar da fazla değildir 3-) Borçlar artmakat velakin özsermaye ve kira gelirleri de artmakta..F/K NET kar üzerinden hesaplandığı hallerde bile sektörel açıdan düşüktür 4-)PD/DD oranlarına da bakın bu arada 5-)Elindeki kimi arsalar tarla olmasına karşılık bu lokasyonlarda 1/5000 plan çalışmaları gündemde olup imar açılma ihtimalleri vardır..Sancaktepe merkezin metronun gelmesi ile beraber farklı bir şekilde değerlendirileceği ihtimali önemli bir ihtimaldir 6-)Diğer taraftan iş modeli konut üreten GYO lara göre çok daha rasyonel ve sağlam temellere oturan bir büyüme patikasına işaret etmektedir.. 7-) Özkaynak büyümesine de bir bakın 2011 de kaç şimdi kaç.. AYnı şirketten mi bahsediyoruz ilginç... Deseydiniz ki: Şirketi büyümey olan istediği sebebiyle gelecekte borçlarının aşırı büyümesi sebebiyle bedelli sermaye arttırımı ihtiyacı ortaya çıkabilir falan..O zamn eyvallah derdim..AMa şu halde:)?

  • tskbzede02 Ocak 2014 18:29

    TSKB nin hali içler acısı ne olacak bu hisse.düştüğü fiyata bak sanki primlenmişti....yuh diyorum.

  • güneş02 Ocak 2014 18:13

    mrgyo hali ne olacak... [email protected]

  • turatekin02 Ocak 2014 18:12

    vakti zamanında nabuka projesine boruları özbal verecekti. gazetelere boy boy resim verildi. hergün tavan olacak diye konuşuluyordu. fısss çıktı.

  • nuri02 Ocak 2014 18:00

    ygyo yeşil gayri yatırım ortaklığı 1.20 den aldım 34 kuruşu gördü kar açıkladı hala düşüyor hisselerii kendi topluyor.ne olur yorumunuzu bekliyorum teşekkürler

  • ADNAN ÖZCAN02 Ocak 2014 16:52

    YORUMLARINIZI BEĞENEREK OKUMAKTAYIM. İHLAS GRUBU HAKKINDA BİLGİ VERİRMİSİNİZ. (ÖZELLİKLE İHEVA , İHLAS HAKKINDA)

  • FARUK02 Ocak 2014 16:39

    TEKTU 5 SENEDİR DÜŞÜŞ TRENDİNDE SİZCE DURUMU NEDİR.

  • Tahsin ruhi Dede02 Ocak 2014 16:32

    Kervansaray hakkında bilginizi alabilirmiyim. [email protected] Şimdiden teşekkür ederim.