Ana SayfaŞirket HaberleriPoliteknik’in borsadaki 1 yılı---

Politeknik’in borsadaki 1 yılı

7 / 9
Politeknik’in borsadaki 1 yılı
09 Şubat 2015 - 07:52 www.borsagundem.com

BİR ARKADAŞIMIZ DEVAMLI OLARAK HİSSEDARLARA BİLGİ VERİYOR
-Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Atila Yaman:
Alüminyum kimyasalların satısı giderek büyüyor. Ve ilginç bir şekilde de alüminyum uygulaması Batı’dan Doğu’ya doğru bir hareket halinde. Atık su arıtımının çok zor ve pahalı olması nedeni ile çevre bilinci açısından bakıldığı zaman da Avrupalılar bu işi sevmiyor. Avrupalı artık tesisi görmek istemiyor. Öyle şeyler var ki bizim ülkemizde alüminyuma eroksal işlemi uygulandığında aldığınız paranın  2 katını atık su parası için kullanıyor adam İsviçre’de . Dolayısı ile bu işler buraya kayıyor şu anda,  Türkiye bu yüzden bu işin kaymağını yiyor. 
Türkiye’deki çoğu tesisi biz kurmuşuzdur. Hiçbir zaman arıtma tesisi kurmak istemeyene tesis kurmadım. Arıtma tesisi kurmanın ciddi bir bedeli var. Türkiye daha ekonomik olduğu için buraya geliyor onlar da. Türkiye alüminyumu dışarıdan alıyor. 60 bin ton alüminyum üretiyor. 
Türkiye büyük miktarda alüminyum ithal ediyor, işliyor, satıyor. Biz sektör olarak Türkiye’de çok büyük bir kapasiteyi oluşturduk. İthal ediyoruz, işliyoruz, satıyoruz. İşlenmiş olarak alüminyum satmak da bize ciddi miktarda bir getiri sağlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • can06 Mart 2015 20:53

    İTÜ Metalurji den hocam Atila Yaman a başarılar diliyorum

  • Geleceğin egeni09 Şubat 2015 11:39

    Temmettü dağıttıktan sonra aldım . İlerde çocuğumun üniversite masrafını çıkarır diye ümit ediyorum. Şirket patronları samimi ve yaptıkları işin arkasında olduğu sürece onlarla beraber kazanmayı ümitediyorum.

  • sadi09 Şubat 2015 09:17

    Valla geçen yıl 2 kez temettülerini aldım. Allah razı olsun. İlk defa bir gib şirketi temettü dağıtıyor. Bu şirketin yeriulusal 100 olmalı aslında..