Ana SayfaŞirket HaberleriPoliteknik’in borsadaki 1 yılı---

Politeknik’in borsadaki 1 yılı

2 / 9
Politeknik’in borsadaki 1 yılı
09 Şubat 2015 - 07:52 www.borsagundem.com

HEDEFİMİZ HİSSELERİMİZİN DEĞERLENMESİ
Borsagundem.com: Halka arz hedeflerine ulaştınız mı?

Atila Yaman: Tabi ki... Halka arz hedefleri derken ben çok mutluyum. Ancak herkes merak etti, ‘Bu firma neden halka açılıyor?’ diye. Fabrika yatırımı yaptık. Bizden hisse senedi alanların 10 ayda yüzde 55 gibi para kazandı. Bu seneye gelince, gene temettü vermek istiyoruz. 
Ama bir sıkıntı oldu. Şimdi, Kanada’da yaptığımız büyük iş Apex’te 1 milyon 200 bin lira alacağımız kaldı. Çok da güzel bir şirket oldu. Ancak adamların müşterileri yok, işleri yok, dolayısıyla bizim paramızı ödemiyorlar. Mahkemeye verdik. Zor bir yasal süreç başlattık. Burada uluslararası davaları takıp eden bir avukat bulduk, anlaştık. Bu nedenle orada takılan 1 milyon 200 bin liramız kardan düşülüyor, dağıtamayacağız.  Onun için bu sene vermek istediğimiz temettümüz düşük olabilir. Seneye daha çok dağıtırız artık…

-Borsada ki halka açık şirketlerin temettü dağıtması yatırımcıların hoşuna gidiyor. Biz de bunu sık sık  haber yapıyoruz. Çünkü bize, ”Kim kar ediyor, kim zarar ediyor, kim temettü dağıtıyor?” diye  soruyorlar. O anlamda GİP’te yer alıp da  temettü dağıtmak hakikaten önemli. Amaç zaten işletmenin büyümesi, ortaklarla büyümesi, kar etmesi değil mi?

Atila Yaman: Evet doğru. Biz de öyle düşünüyoruz. Borsa ile ilgili olarak hisselerimizin değerlenmesi hedefimiz. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • can06 Mart 2015 20:53

    İTÜ Metalurji den hocam Atila Yaman a başarılar diliyorum

  • Geleceğin egeni09 Şubat 2015 11:39

    Temmettü dağıttıktan sonra aldım . İlerde çocuğumun üniversite masrafını çıkarır diye ümit ediyorum. Şirket patronları samimi ve yaptıkları işin arkasında olduğu sürece onlarla beraber kazanmayı ümitediyorum.

  • sadi09 Şubat 2015 09:17

    Valla geçen yıl 2 kez temettülerini aldım. Allah razı olsun. İlk defa bir gib şirketi temettü dağıtıyor. Bu şirketin yeriulusal 100 olmalı aslında..