Ana SayfaPiyasaPark Elektrik ve Türk Traktör sorusu---

Park Elektrik ve Türk Traktör sorusu

1 / 2
Park Elektrik ve Türk Traktör sorusu
08 Eylül 2016 - 09:17 www.borsagundem.com

ZARAR FİYATI BASKILIYOR

SORU (1) - Park Elektrik uzun zamandır elimde ve hala düşüşte. Sıkıntı ne?

Tansel

CEVAP - Park Elektrik’in düşüşü yeni değil. Daha geniş bir perspektiften bakıldığında üç yılı aşkın süredir düştüğü görülecektir. Hisse, 8 Nisan 2014 günü düzeltilmiş verilere göre en yüksek 4,79 TL’yi test ederken sonraki zaman diliminde geriledi. Geçen süre içinde arada yukarı atakları bulunsa da bu çıkışlar sınırlı kaldı ve her defasında düşüş ivmesi varlığını sürdürdü. Son olarak 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimi sonrasında yaşanan düşüş, piyasayla birlikte yönünü yukarı çevirirken 2,35 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa hızla düştü ve şimdilerde 1,87 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Şirketin kârını artıramaması uzun vadede yükselişe geçememesinin asıl nedeni olarak öne çıkıyor. Son beş yılda kârını geliştiremediği gibi düşürdü. Bu yılın ilk yarısında da zarara döndü. Firma, son altı aylık dönemde gelirini düşürürken aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da zarar etme olasılığı artıyor. Mali tablodaki olumsuz görüntü hisse üzerinde baskıya neden olurken düşüşün de devam etmesinde belirleyici rol üstleniyor.

Gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artıran firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.


YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat08 Eylül 2016 16:16

    Patron Turgay Ciner park elektrigi bosvermis durumda cunku bakir zarar yaziyor. sirketin icindeki parayi kendi sirketleri icin ucuz kredi ve temettu ile aliyor. Bu gidisle kilit vurur.

  • Prlk08 Eylül 2016 13:52

    Bakır fiatları çok düştü ve çin pazarını önemli miktarda kaybetti. Yeniden satış yapacağı pazar bulursa ve bakır fiaları yukselirse ancak primlenir