Ana SayfaPiyasaParanın yönü ne olacak?---

Paranın yönü ne olacak?

4 / 6
Paranın yönü ne olacak?
02 Eylül 2014 - 07:49 www.borsagundem.com

“EURO/DOLARDA İNİŞ SÜRECEK”

Invest  AZ Genel Müdürü Dr. Hakan Avdan’a göre eurodaki değer kaybı sürecek. Ancak 18 Eylül’de yapılacak olan LTRO operasyonunun büyük önem taşıdığını hatırlatan Avdan’a göre yakın ve orta döneme ilişkin olası senaryolar şöyle: 
“Euro/dolar paritesi, bu yılın mayıs ayına kadar olan iki yıllık süresi, euro lehine ve euronun değerlenme eğilimi içerisinde geçirdi. Ancak son üç aydır gelen kötü ekonomik verilerin ve deflasyon riskinin etkisiyle Almanya dahil daha tutucu para politikası taraftarları bile yavaş yavaş çözülüyor. Hatta Amerikan tarzı parasal genişlemeye sıcak bakılıyor. 18 Eylül’de başlayacak olan LTRO ihalesine katılımın yüksek olması ve açılabilecek olan diğer destek paketleri, euro/dolar paritesini aşağı itmeye devam edecek. Bizim euro/dolar beklentimiz bu nedenlerden dolayı yavaş ve uzun vadeye yayılmış bir düşüş trendi.”
Paritede önemli direnç seviyesinin LTRO’nun açıklanmasından sonra aşağı kırılan 1.3650 seviyesi olduğunu söyleyen Hakan Avdan, “1.3500 seviyesi ise daha zayıf olsa da kuvvetli bir seviye. Aşağıdaki destekler ise 1.3100 civarı, daha aşağıdaki asıl ciddi direnç 2013’ün en düşük seviyesi 1.2750” diyor. 
yakın vadede ECB’nin gerekeni yapacağını düşünen Avdan’a göre, 2015 Mart ayında euro/dolar paritesi 1.28’ler civarına inecek. Bu dönemin Türkiye’de seçime denk gelme nedeniyle TL’de de zorlu bir dönem başlayacağını öngören Avdan, “Bu dönem için dolar/TL tahminim, bu nedenle 2.23-2.25 arasında yoğunlaşıyor” diyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • üstat borsacı02 Eylül 2014 18:36

    ben ağva'nın denize yakın köylerine gidip arazi alıyorum şimdiden %50 primlendi,3.köprü bitince %400 bekliyorum.borsa bitti artık .

  • gelecek primler arsa,arazi,köy tarlalar...02 Eylül 2014 14:29

    paranın bana göre tek yönü var o da çok ucuz arsa,arazi,tarla istanbul içinde köylerinde bulup yatmak.