Ana SayfaPiyasaÖzderici GYO ve Artı Yatırım sorusu---

Özderici GYO ve Artı Yatırım sorusu

2 / 2
Özderici GYO ve Artı Yatırım sorusu
21 Aralık 2016 - 08:40 www.borsagundem.com

GEREKSİZ RİSKLERİN ALTINA GİRMEYİN

SORU-Artı Yatırım Holding neden yükseliyor acaba? Bilgi verebilir misiniz? Spekülatif bir yükselişse ona göre hareket edelim? 

Emre Coşkun 

CEVAP-Artı Yatırım Holding, belirsiz bir mali yapıya sahip olması sebebiyle Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görüyor. Geçtiğimiz yıl zarar eden şirket, 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da zarar yazmaya devam etti. Son çeyrekte önemli bir gelişme olmaması halinde yıl sonunda da zarar etmesi şaşırtmayacaktır. Hisse, Aralık 2013’te en yüksek 3,10 TL’yi test ederken gerçekleşen düşüşün ardından nominal değerinin altına kaydı ve sonrasında da düşüş devam etti. Hissede özellikle 9 Aralık gününden bu yana sert bir hareketlilik yaşanıyor. Söz konusu hareketlilikle birlikte 13 Aralık günü 0,40 TL’ye gerilerken 16 Aralık günü 0,68 TL’ye çıktı. Gelişmelere bakıldığında hissenin bu denli inişli çıkışlı seyir izlemesini gerektirecek bir durum bulunmuyor. Şirket de konuyla ilgili yaptığı açıklamasında kamuyla paylaşılmamış özel bir durumun olmadığını bildirdi.

Borsada işlemde bulunan yatırımcıların kısa vadeli iniş çıkışlardan istifade etmeye çalışması ya da spekülatif hareketlilikten yararlanmaya kalkışması kârdan ziyade zarar getirir. Bu nedenle böylesi hisselerden uzak durulması stresten kaçınmaya imkan verdiği gibi zarar olasılığını da minimize eder. Riskli firmalar yerine istikrarlı şekilde kâr eden ve uzun vadede kârını büyüten firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Artı Yatırım Holding’i değerlendirirken de bu hususu göz önünde bulundurmakta yarar olduğunu hatırlatmak isteriz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir21 Aralık 2016 15:05

    tamam bunlar merdiven altı şirketler **peki yapı kredideki 3 gündür süren anormal hisse çöküşü neden acaBA..önemli bir sebebi var biz bilmiyoruz açıklamada yok..yapı krediyi izleyin*neler oluyor