Ana SayfaPiyasaFed kararı sonrası önerilen hisseler---

Fed kararı sonrası önerilen hisseler

3 / 5
Fed kararı sonrası önerilen hisseler
08 Mayıs 2017 - 11:18 www.borsagundem.com

"BANKACILIK VE BEYAZ EŞYA"

BİST-100'ün rekor seviyeleri test etmesinin bazı yatırımcılarda tedirginlik yaratabileceğini de belirterek bunun oldukça normal bir psikoloji olduğunu düşünüyor. Yalnız hisse senedi yatırımını bugünden yarına düşünmemek gerektiğinin altını çizen Umut, orta ve uzun vadede değerlendirmenin daha doğru olacağını belirtiyor. Umut, bu kapsamda şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Düzenli olarak öz varlık karlılığını artıran, net kar rakamı esas faaliyet karı ile desteklenen, yine düzenli olarak karını yatırımcısı ile paylaşan borçluluk oranı düşük ve yatırımları ile büyüme potansiyeli yüksek şirketlerin hisselerine yatırım yapmak gerekiyor. Bu sayede yatırımcı getiri olasılığını bir hayli yükseltecek ve borsadaki konjonktürel dalgalanmalara karşı tepkisiz olacaktır. Altını bir kere daha kalın harflerle çizmek gerekir ki, hissede seçici davranarak saydığımız kriterlere uygun şirketlerin hisselerini orta ve uzun vadeli olarak değerlendirmek daha doğru bir yatırım olacaktır. Kısa vadede ise mutlaka profesyonellere danışılmalı ve aracı kurumlardan destek alınmalı.

Umut, orta ve uzun vadede özellikle içinde bulunduğumuz yılın ilk çeyreğinde olumlu bilanço yapısı ile bankacılık sektörünün ön plana çıktığını beyaz eşya sektörünün ise ÖTV indiriminin uzatılması sonucu olumlu performans gösterebileceğini düşünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)