Ana SayfaHisse Öneri ListesiÖnemli şirket/sektör haberleri ve tavsiyeler---

Önemli şirket/sektör haberleri ve tavsiyeler

3 / 4
Önemli şirket/sektör haberleri ve tavsiyeler
19 Mart 2015 - 09:46 www.borsagundem.com

Bankacılık Sektörü - BDDK bankaların SGK emeklisi maaş müşterilerine verilen ihtiyaç kredilerinde risk ağırlıklarını maaş aldıkları dönem için %150 ve %200 seviyesinden %75 seviyesine düşürdü.   

Bankalarla yaptığımız konuşmalarda bu kapsama giren kredilerin kamu bankalarında yoğunlaştığı, son yıllarda özel bankaların da emekli maaşları işine girmekle birlikte bu alanda paylarının düşük olduğu anlaşılıyor.

Yapılan düzenleme ile Halkbank'ın Sermaye Yeterlilik Rasyosu'nda %0.6 ve Vakıfbank'ın Sermaye Yeterlilik Rasyosu'nda %0,4 artış olması beklentisi makul görünüyor. Özel bankalarda ise olası bir artışın çok önemsiz düzeyde kalması beklenebilir. Diğer taraftan, maliyetlerdeki sertlik nedeniyle kredi mevduat makasının daraldığı vurgulanarak sermaye maliyetinde sağlanan bu rahatlamanın kredi faizlerine önemli bir etkisinin olmayacağı tahmin ediliyor.

Sonuç olarak haber akışının Halkbank (OLUMLU  Endeksin Üzerinde Getiri  12 aylık hedef fiyat: 18,50 TL) ve Vakıfbank (OLUMLU  Endeksin Üzerinde Getiri  12 aylık hedef fiyat: 6,50 TL) üzerinde olumlu etkide bulunması, diğer bankalara etkisinin ise "NÖTR" olarak değerlendirilmesi gerçekçi olacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)