Ana SayfaPiyasaÖz sermaye kârlılığıyla öne çıkan 25 şirket---

Öz sermaye kârlılığıyla öne çıkan 25 şirket

4 / 5
Öz sermaye kârlılığıyla öne çıkan 25 şirket
01 Ekim 2018 - 14:19 www.borsagundem.com

ÖNDE GELEN ŞİRKETLER

Biz de buradan hareketle 2018'in ilk altı ayına ait bilanço sonuçları itibarıyla, piyasa değeri/defter değeri (PD/DD) rasyosunu ve son beş yıllık ortalamaları da dikkate alarak öz sermaye kârlılığı en yüksek ilk 25 şirketi belirledik.

Tablodaki şirketlerden Türk Traktör, BİM, Tofaş Oto, Bolu Çimento, Ülker Bisküvi, Jantsa, Erbosan, Ege Seramik, TSKB, Good-Year ve Garanti Bankası, öz sermaye kârlılığı geçmiş ortalamasının üzerine çıkmış olmasına rağmen PD/DD rasyosu geçmiş ortalamalarına göre düşük seyreden şirketleri oluşturuyor. Gedik Yatırım'dan Onurcan Bal, bu durumun şirketlerin kârlılığı artsa da bunun fiyatlara yansımadığının göstergesi olduğuna dikkat çekiyor. Bal, bu şirketlerin gelecek projeksiyonlarında değişim olmadığı sürece hisse fiyatlarında yukarı yönlü potansiyelin yüksek olacağı kanaatini taşıyor.

FIRSAT NEREDE?

Ege Endüstri, F-M İzmit Piston, Tüpraş, Bosch Fren Sistemleri, Hektaş, Soda Sanayii, Aselsan, Alkim Kimya, Aksa Akrilik, Erdemir ve Aygaz'ın öz sermaye kârlılığının ve PD/DD'nin geçmiş beş yıla göre arttığı görülüyor. Bu şirketlerin PD/DD'sinde sınırlı artış olsa da bu artışı öz sermaye kârlılığındaki artışla dengelediği bilgisi aktarılıyor. Bu şirketlerin mevcutta da fırsat sunmakla birlikte konjonktürel dalgalanmalarda cazip fırsatlar oluşturabileceği kaydediliyor.

Yine tablodaki TAV Havalimanları, Brisa ve Creditvvest Faktoring ise öz sermaye kârlılığı geçmiş yıllar ortalamasına göre sınırlı gerileyen, PD/DD değerleri ise bu düşüşten daha fazlasını fiyatlayan şirketler. Bu şirketlerin öz sermaye kârlılıkları dengeli seyrederken düşen değerlemelerin bu hisseleri cazip hale getirdiği belirtiliyor. Öz sermaye kârlılığındaki bu düşüşlerin durması ya da trendin tekrar tersine dönmesi bu hisselerdeki fırsatları artırabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)