Ana SayfaŞirket HaberleriO hisseler için hedef fiyat tahmini---

O hisseler için hedef fiyat tahmini

9 / 14
O hisseler için hedef fiyat tahmini
09 Mayıs 2019 - 09:05 www.borsagundem.com

Ak Yatırım, Anadolu Efes için 23,70 TL hedef fiyat ile 'NÖTR' tavsiyesini korudu. 

Ak Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Anadolu Efes 1Ç19 mali tablolarında beklentilerden hafif daha iyi bir sonuçla 177 milyon TL zarar açıkladı. Piyasa ortalama tahmini 193 milyon TL zarar yönündeydi. Şirketin 1Ç'de kaydettiği 3,97 milyar TL'lik satış gelirleri ve 367 milyon TL'lik FAVÖK piyasa ortalama tahmininin hafif gerisinde kaldı ancak %9,3'lük FAVÖK marjı piyasa ortalama tahminini aştı (%8,8). Şirketin açıkladığı zarar rakamı geçen yıl 1Ç18'de kaydedilen 106 mn TL'lik zarardan daha yukardadır, bu gerçekleşme düşük operasyonel performans ve yüksek vergi giderlerinden kaynaklanmıştır. Ancak 1Ç18 rakamlarının Efes'in ABI ile Rusya ve  Ukrayna'daki operasyonlarının birleştirilmiş halini içermiyor olması yıllık karşılaştırma yapmayı anlamsız kılmaktadır (birleşme Nisan  2018’de yapılmıştı). Efes yönetimi sonuçlar sonrasında 2019 için öngörülerini korudu. Buna göre şirket 2019’da bira satış hacimlerinde “orta tek haneli” büyüme (yurtdışı birada orta-yüksek tek haneli büyüme), bira satış gelirlerinde “%40’lar seviyesinde büyüme” ve FAVÖK marjında “yatay seyir - hafif yükseliş” öngörmektedir.

Yorum: Anadolu  Efes’in 1Ç performansını nötr olarak değerlendiriyoruz. Yılın ilk çeyreği içecek sektörü açısından düşük sezon olduğundan yıllık rakamlara katkısı düşüktür. 1Ç'de şirket yönetiminin daha önce paylaştığı öngörüye paralel olarak Türkiye bira operasyonunda yüksek girdi maliyetleri olumsuz etki yaparken kuvvetli bir trend izlemeye devam eden yurtdışı bira faaliyetleri de yönetimin kuvvetli 2019 öngörülerini teyit eder niteliktedir. Şirket hisselerinin getirisi son  2 ayda endekse paralel gerçekleşirken uzun vadede (son 12 ayda) %19 gerisinde kalmıştır. Mevcut tahminlerimiz doğrultusunda Anadolu  Efes’in bira faaliyetlerinin düzeltilmiş FD/FAVÖK çarpanının 8,5 seviyesinde 3 yıllık tarihi çarpana %19 iskontoyla fiyatlandığını hesaplıyoruz. Hisse son 2 yılda tarihi çarpanına ortalama %10’luk iskontoyla işlem görmüştü, bu bağlamda mevcut değerleme pahalı değildir.

Rusya’daki birleşme sonrası entegrasyonun mevcut hızlı trendini koruması halinde Anadolu Efes hisselerinin daha yüksek bir değerleme çarpanını hak edeceği söylenebilir. Hali hazırda şirket hisseleri için 23,70 TL 12 aylık hedef fiyat ile “Nötr” getiri beklentimiz bulunmaktadır." 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)