Ana SayfaGündemRusya ile normalleşme için atılacak 9 adım---

Rusya ile normalleşme için atılacak 9 adım

1 / 11
Rusya ile normalleşme için atılacak 9 adım
17 Haziran 2016 - 10:45 www.borsagundem.com

Türkiye-Rusya ilişkilerindeki bahar havası ilerisi için umut verdi. Ankara, ilişkileri eski günlerine döndürmek için 9 adımdan oluşan yol haritası belirledi. Karşılıklı adımlarla yol almayı planlayan Türkiye, aracı ülke istemiyor. Böylelikle süreç daha hızlı ilerleyecek. Nihai hedef 15 Aralık’a kadar eski günlere dönmek.

Türk hava sahasına giren Rus uçağının düşürülmesiyle krize giren Türkiye-Rusya ilişkilerinde normalleşme adımları peş peşe gelmeye başladı. Yeni Şafak'ın haberine göre, karşılıklı atılacak adımlarla eski günlere dönmeyi hedefleyen Ankara, 9 adımdan oluşan yol haritasını belirledi.

Ankara, Rusya ile ilişkilerin gelişimi için karşılıklı hamlelerle yol almayı planlıyor, aracı ülke istemiyor. Böylelikle süreçte daha hızlı yol alınacağı görüşü hakim. İki ülke halklarının etkileşimini eski düzeyine çekmek için medya ve STK'larla iletişim süreci oluşturulacak. Nihai hedef 15 Aralık tarihine kadar ilişkilerin uçak düşürme krizinden önce olduğu gibi en üste seviyeye taşınması. Altı aylık sürecin ilk üç ayında Ankara, Rusya'ya'daki tüm etkinliklere, toplantılara ilgili bakanlıkların üst seviyesinde katılım sağlayacak. 1 Eylül'e kadar ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal alandaki hasar tespiti tamamlanacak.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BlackEagle18 Haziran 2016 00:16

    Bu 9 adımın hepsini aynı anda yapsan yine de işe yaramaz. Adamlar altını çize çize söylüyor... Özür ve tazminat. Bu ikisi olmadan gelmeyin diyor. Malesef Rus pilotun yaptığı işi Türkiye'ye maletmek bu kadar kolay olmamalıydı. Adamlara resmen neredeyse siz sınırlarımıza girmekte haklıydınız, biz sesimizi çıkarmamalıydık özür dileriz diyeceğiz.

  • helal olsun17 Haziran 2016 19:49

    bu adımlardan sonra ruslar özür diler

  • tripanozomigambiyetsiz17 Haziran 2016 15:58

    kan parasını ödeyip özür dilemedikçe deep throat da yapsanız çözülmez bu iş

  • kenan17 Haziran 2016 12:51

    bu adımlar hiç bir işe yaramaz

  • haydar17 Haziran 2016 12:06

    olacağı buydu zaten..esilir gürlenir (her iki tarafta) sonra iş cüzdana batmaya başladı mı..yahu aslında..öyle değilde böyle..onlar adım atarsa bizde atmaya hazırız..lap lup..

  • armagedon17 Haziran 2016 11:40

    adamlar özür bekliyor,tazminat bekliyor,yalama,yıkama değil