Ana SayfaPiyasaUzmanlar faiz kararı için ne dedi?---

Uzmanlar faiz kararı için ne dedi?

2 / 5
Uzmanlar faiz kararı için ne dedi?
14 Aralık 2017 - 14:28 www.borsagundem.com

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentiden az faiz artışına giderek piyasaları hayal kırıklığına uğrattığını ifade ederek, "Karar metninde enflasyona dair daha şahin bir söyleme geçilse de piyasa eyleme odaklanacaktır ve bu kararı olumsuz algılayacaktır." diye konuştu. 

Baş Ekonomist Burak Kanlı, TCMB'nin beklenenden az faiz artışına giderek piyasaları hayal kırıklığına uğrattığını vurgulayarak, "Oysa bu, TCMB için, kredibilitesini tesis etmesi için büyük bir fırsattı. Şimdi piyasaya kararlı olduğu mesajını verseydi daha sonra faiz indirim adımlarını da rahat bir biçimde atabilecekti enflasyonun düşmesi halinde." diye konuştu.

TCMB'nin beklenenden düşük faiz artırımına karşın, karar metninde enflasyona dair daha şahin bir söyleme geçtiğine dikkat çeken Kanlı, "Ancak piyasa eyleme odaklanacaktır ve bu kararı olumsuz algılayacaktır. TL, diğer EM para birimlerine göre birkaç haftadır daha iyi duruyordu ancak bu seyrin önümüzdeki dönemde tersine döndüğünü görebiliriz." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cingöz14 Aralık 2017 18:20

    kimse cumhurbaşkanının dediğini dinlemiyor anlaşılan, faizlerin düşürülmesi lazımdı. İnadına niye artırıyorlar? :-*