Ana SayfaPiyasaMRGYO ve TOASO sorusu---

MRGYO ve TOASO sorusu

1 / 2
MRGYO ve TOASO sorusu
06 Eylül 2018 - 08:17 www.borsagundem.com

ZARARDA DEĞİŞİKLİK YOK

SORU-Yaklaşık altı aydır MRGYO hissesinde beklemedeyim. Maliyet 1,93. Kötü düşüş yaşadım. Hissenin yükselme ihtimali nedir?

Özgür Değerli

  CEVAP-Ocak 2018’de en yüksek 2,54 TL’ye kadar yükselen Martı GYO, sonrasında gelen satışlarla birlikte hızla değer yitirdi. Yaşanan düşüşün ardından mayıs ayında nominal değerinin altına kayan hisse son olarak 5 Eylül 2018 günü kapanışını 60 kuruştan tamamladı. 2010 yılından bu yana borsada işlem gören hissenin mevcut fiyat seviyesi halka arz rakamının gerisinde bulunuyor. Bu itibarla arada çıkışları olsa da uzun vadede yatırımcısına kazandırmayan bir yapısı bulunuyor. Hissenin bu denli zayıf kalmasında ise içinde bulunduğu sektörün performansının yetersiz olmasının etkisi bulunuyor. Kuşkusuz bundan daha önemli olan ise firmanın zayıf mali yapısı. Son açıklanan ilk çeyrek bilançosunda zarar eden şirket, geçmiş üç yıllık faaliyet döneminde de zarar etmişti. Firma ilerleyen dönemlerde önemli bir gelişim kaydetmemesi halinde 2018 yıl sonunda da zarar etmesi şaşırtıcı olmayacak. Borsada bir şirket zarar ettiği sürece uzun vadeli bir çıkış beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olur. Şüphesiz her hissede olduğu gibi Martı GYO hissesinde de piyasadaki genel dalgalanmalarla bağlantılı olarak inişler çıkışlar yaşanabilir. Ancak istikrarlı bir çıkış için her şeyden önce firmanın kârlı bir yapıya kavuşabilmesi gerekiyor. Bu olmadığı sürece hisseye yönelik gerçekleştirilecek alımlar gereksiz risk içerecektir.    

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTAL06 Eylül 2018 21:17

    ALLAH yardımcın olsun arkadaş.işin ALLAH kalmış senin.umarım zararını kurtarırsın.bütün gyo ların durumları kötü.çünkü RTE bilinsizce parayı inşaata gömdürdü.şuan binlerce stoklar var.Dahada gömdürecek adımın işi gücü inşaat.ben olsam bütün parayı sanayiye gömdürürdüm.zararını kurtacağını hiç tahmin etmiyorum senin.

  • KILIÇ06 Eylül 2018 19:00

    KRGYO HER YIL OLAGAN DIŞI KAR AÇIKLAR AMA YATIRIMCIYA KURUŞ TEMMETÜ VERMEZ BU ÜLKE DOLANIRICIKLTA ÇAG ATLIYOR DÜRÜST GÖRÜNÜMLÜ ŞİRKETLER ASIL VURGUNCU BUNLARDIR OYSAKİ TESİSLER TIKLIM TIKLIM MÜŞTERİ KAYNIYOR .

  • TÜRKMEN ELİ06 Eylül 2018 11:35

    BORSADA KAZANDIRMAYAN ENDER HİSSELERDEN BİRİDE MRGYO DİLERİM 6 SENE BEKLEMEK ZORUNDA KALMASSINIZ HİSSEYİ YÜKSEK DEĞERDEN PAZARLADILAR ALLAH SABIR VERSİN