Ana SayfaPiyasaMRGYO ve TOASO sorusu---

MRGYO ve TOASO sorusu

2 / 2
MRGYO ve TOASO sorusu
06 Eylül 2018 - 08:17 www.borsagundem.com

DESTEK BÖLGESİNDEN DÖNDÜ

SORU- Hemen bütün teknik göstergeler TOASO hissesinde sat yönünde. Bu durum uzun vadeli yatırım için alım zamanı gelmiş anlamına gelir mi?

Ruhi Algün

 CEVAP-Uzunca bir süre yükselen kanal içinde hareket eden Tofaş Oto Fabrikaları, son olarak geçtiğimiz ocak ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 31,60 TL’yi test ettikten sonra hızla geriledi. Hisse, 17 Ağustos 2018 günü en düşük 19,36 TL’yi görürken bu seviyeden gelen alımlarla birlikte yönünü yukarı çevirmiş görünüyor. Hisseye alımların geldiği bu seviye aynı zamanda önemli destek bölgesi. Bu itibarla alımların gelmesi teknik açıdan olağan bir durum. Şimdilerde ise 23,18 TL seviyelerinde işlem gören hissenin çıkışını sürdürebilmesi için alımların devam etmesi önemli. Halihazırda destek bölgesine yakın seviyelerde bulunan hissenin çıkış için yeterli enerjiyi bulamaması halinde satıcıların tekrar aktif hale gelmesi ve bununla bağlantılı olarak destek bölgesinin de aşağısına kayarak düşüş eğilimini sürdürmesi söz konusu olabilecektir. 

  Takas verilerine bakıldığında yılın ilk yarısında yabancıların ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulundukları görülüyor. İlk altı ayda yaklaşık 35 milyon dolar satış yaşanırken temmuz ayında 5 milyon dolar net alım geldi. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin piyasa göstergelerine bakıldığında ise birbiriyle henüz uyumlanmamış sinyaller üretildiğini görebilmekteyiz. Fiyat kazanç oranı son üç yılın altında ve halihazırda sektör ortalamasının gerisinde bulunuyor. Öte yandan piyasa defter değeri ise genel olarak yüksek seyrini korurken bu oranın da sektör ortalamasının altına kayması olumlu bir gelişme. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin yılın ilk yarısında gelir ve kârını artırması yıl sonunda da kârdaki artışı sürdüreceği şeklinde değerlendirilebilir. Söz konusu durum beş yıldır devam eden kârdaki istikrarda değişim olmayacağı anlamına gelecektir. Mevcut veriler hissenin uzun vadeli takip edilmesi için uygun bir zeminin olduğu şeklinde değerlendirilebilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTAL06 Eylül 2018 21:17

    ALLAH yardımcın olsun arkadaş.işin ALLAH kalmış senin.umarım zararını kurtarırsın.bütün gyo ların durumları kötü.çünkü RTE bilinsizce parayı inşaata gömdürdü.şuan binlerce stoklar var.Dahada gömdürecek adımın işi gücü inşaat.ben olsam bütün parayı sanayiye gömdürürdüm.zararını kurtacağını hiç tahmin etmiyorum senin.

  • KILIÇ06 Eylül 2018 19:00

    KRGYO HER YIL OLAGAN DIŞI KAR AÇIKLAR AMA YATIRIMCIYA KURUŞ TEMMETÜ VERMEZ BU ÜLKE DOLANIRICIKLTA ÇAG ATLIYOR DÜRÜST GÖRÜNÜMLÜ ŞİRKETLER ASIL VURGUNCU BUNLARDIR OYSAKİ TESİSLER TIKLIM TIKLIM MÜŞTERİ KAYNIYOR .

  • TÜRKMEN ELİ06 Eylül 2018 11:35

    BORSADA KAZANDIRMAYAN ENDER HİSSELERDEN BİRİDE MRGYO DİLERİM 6 SENE BEKLEMEK ZORUNDA KALMASSINIZ HİSSEYİ YÜKSEK DEĞERDEN PAZARLADILAR ALLAH SABIR VERSİN