Ana SayfaPiyasaMartı Otel ve Ünye Çimento sorusu---

Martı Otel ve Ünye Çimento sorusu

2 / 2
Martı Otel ve Ünye Çimento sorusu
06 Temmuz 2015 - 10:14 www.borsagundem.com

FİYATI YATAY KANALIN DİBİNDE
SORU (2) -
Orta vadeli olarak Ünye Çimento’yu değerlendirir misiniz? Bu hissede tavan taban kaç olur?
M.Abanoz

CEVAP -
Ünye Çimento’nun geçmiş fiyat hareketlerine bakıldığında yukarı yönlü sert hareketler sergilediğini ardından ise uzun süre yatay seyirde bulunduğunu, sonrasındaysa tekrar yukarı ataklar gerçekleştirdiğini görebilmekteyiz. Hisse son olarak 2012 yılında gerçekleştirdiği çıkışın ardından 2013 yılından bu yana yatay trend içinde hareket ediyor. Geçtiğimiz Haziran ayına kadar  gördüğü en düşük seviye 4,52 olurken en yüksek seviye de 5,60 oldu. Geçtiğimiz milletvekili seçimleri sonrasında ise aşağı yönlü sert bir gerileme yaşarken bir ara 3,89’u dahi gördü fakat kısa sürede toparlandı ve 3 Temmuz 2015 günü kapanışını 4,25 TL’den gerçekleştirdi.
Firmanın mali yapısına baktığımızda ise geçtiğimiz yıl kârını artırdığını görebilmekteyiz. Ancak son açıklanan 2015 yılı ilk çeyrek bilançosunda ise hem gelirlerinde hem de kârında gerileme söz konusu. Brüt satışlarında yüzde 24, dönem sonu kârında ise yüzde 44 düşüş yaşandı. Sektörde bu yıl beklenen daralma firmayı doğrudan etkileyeceğini gösteriyor. Aynı ivmenin devam etmesi halinde kârlılıktaki gerilemenin yıl sonunda da sürmesi şaşırtıcı olmayacaktır.
Hisse şimdilerde yatay kanalın dip seviyelerinde bulunuyor. Trendin devam etmesi halinde mevcut seviyenin alım için uygun olacaktır.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)