Ana SayfaPiyasaMarshall ve Metal GYO sorusu---

Marshall ve Metal GYO sorusu

2 / 2
Marshall ve Metal GYO sorusu
27 Mayıs 2015 - 11:32 www.borsagundem.com

GELİRİ OLMAYAN ŞİRKETE YATIRIM YAPILMAZ
SORU (2) - Metal GYO’nun Gözaltı Pazarı’nda çıkma süreci nedir? Hissede herhangi bir bedelli beklentisi var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Ahmet E.
CEVAP - Metal Gayrimenkul, Kasım 2013’te Metro Altın olan unvanını değiştirerek şimdiki ismini aldı. Daha önceki unvanı ise Metro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı idi.  Firmanın geçmiş performansını takip edebilmek adına unvan değişikliklerini bilmekte ve takip etmekte fayda olduğunu hatırlatmak isteriz.  
 Metal GYO’ya ait hisseler Şubat 2013’te İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmekteyken Borsa Yönetim Kurulu'nun kararı ile Gözaltı Pazarı’na alındı. Halihazırda Gözaltı Pazarı’nda işlem görmeye devam ediyor. Borsa Yönetimi Gözaltı Pazarı’na alma gerekçeleri arasında önemli bir neden olarak faaliyetinin bulunmamasını da göstermişti. Halen şirketin faaliyetinin bulunmadığını belirtmekte fayda var. Firmanın mevcut pazardan çıkabilmesi için Gözaltı Pazarı’na alınma gerekçesinin de ortadan kalması gerekiyor. Bu anlamıyla tekrar faaliyete geçebilmesi önemli. Mevcut durumda ise bu olasılığın gündemde bulunmadığını söylemek yanlış olmaz. Şirketin henüz herhangi bir geliri de bulunmuyor. Son açıklanan 2015 yılı ilk çeyrek bilançosunda satış geliri kaleminin boş bulunmaması  sorunun devam ettiğini gösteriyor.
Diğer taraftan 2014 yılında tahsisli sermaye artırımın giden şirket, sermayesini 10 milyon TL’ye çıkardı. Hissenin fiyatının nominal değerinin altında olduğu göz önünde bulundurulduğunda özellikle yatırımcıyı olumsuz yönde etkileyecek yeni bir sermaye artışı beklenmemeli.
Daha güçlü ve faaliyeti bulunan firmaların takip edilmesinde fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)