Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasa gündemi ve yurt içinde beklentiler---

Küresel piyasa gündemi ve yurt içinde beklentiler

2 / 4
Küresel piyasa gündemi ve yurt içinde beklentiler
28 Temmuz 2015 - 09:16 www.borsagundem.com

FOMC toplantısı bugün başlıyor. İki gün sürecek FOMC toplantısı sonuçları yarın TSİ 21.00’de açıklanacak. FED’in politika duruşunda herhangi bir değişikliğe gitmesini beklemiyoruz; ancak toplantı sonuçlarına ilişkin açıklanacak metinde normalleşme sürecine yönelik bir mesaj yer alıp almayacağı önemli olacak. Haziran ayına ilişkin pozitif veri trendinin dün açıklanan dayanıklı mal siparişleri ile de devam etmesi, yıl bitmeden bir faiz artırımı gelebileceği beklentisini desteklerken, FOMC’nin bunu yeterli bulup bulmayacağı merak ediliyor.

Dayanıklı mal siparişleri Haziran’da aylık bazda %3,4 artarken (beklenti: +%3,1), ulaşım hariç siparişler aylık bazda %0,8 arttı (beklenti: +%0,5). Haziran verisi güçlü gelirken, Mayıs ayına ilişkin aşağı yönlü revizyon geldiğini gördük. Mayıs ayına ait dayanıklı mal siparişleri aylık bazda %1,8 düşüşten %2,1 düşüşe, ulaşım hariç siparişler de %0,5 artıştan %0,1 düşüşe revize edildi. ABD’de bugün S&P Case-Shiller konut fiyat endeksi, hizmet sektörü PMI endeksi (öncü) ve tüketici güveni öne çıkarken; Avrupa’da İngiltere’nin ikinci çeyrek GSYH büyüme oranı (öncü) takip edilecek. Bir önceki gün İngiltere Merkez Bankası baş ekonomisti Andy Haldane’nin BBC’ye yaptığı açıklamalar dikkat çekmişti. Haldane, faiz oranlarını şu an artırmak için aceleye gerek olmadığını, buna neden olarak da, istihdam piyasasının hâla toparlanmaya devam ettiğini ve global ekonomiye ilişkin risklerin sürdüğünü ifade etmişti.

Yurt içinde ise terör olayları ve hükümet kurma sürecine ilişkin gelişmeler, TL varlıklar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. AK Parti ile CHP heyetlerinin, koalisyon görüşmeleri kapsamında bugün saat 13.00’de biraraya gelmeleri bekleniyor. Görüşme sonrası yapılacak açıklamalar, piyasa risk algılaması açısından önemli olabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)