Ana SayfaGündemKorona virüs hakkında bilmeniz gereken her şey---

Korona virüs hakkında bilmeniz gereken her şey

9 / 11
Korona virüs hakkında bilmeniz gereken her şey
15 Mart 2020 - 10:16 www.borsagundem.com

Virüsü kaptıysak...

Nasıl anlarız? 

Üç ana belirti var; ateş, öksürük ve nefes darlığı. Virüsü kapanların yüzde 80’inde çok hafif ya da belirtisiz geçebiliyor. (Prof. Dr. Murat Akova ) 

Şüpheleniyorsak ilk ne yapmalı? 

En yakın doktora başvurun. Doktor muayeneden sonra zatürree hali söz konusuysa sizi bakanlığın belirlediği hastaneye yönlendirecektir. (Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan) 

Tanıyı koyabilen kaç hastane var? 

Tanıyı sadece Sağlık Bakanlığı koyabiliyor. Başvurduğunuz sağlık kuruluşu sizden alınan örneği, Ankara’daki Halk Sağlığı Laboratuvarı’na gönderiyor. (Prof. Dr. Murat Akova) 

Hasta olan biri neler yaşıyor? 

Bu bir solunum yolu enfeksiyonu. Özellikle ateş, öksürük ve nefes darlığı oluyor. Belirtiler virüsle karşılaştıktan beş gün sonra ortaya çıkıyor. Hastanın bağışıklık sisteminin sağlam ya da zayıf oluşuna ve yaşa bağlı olarak ya ilerleyip zatürreeyle beraber solunum yetmezliğine giden bir tabloya yol açıyor ya da kendi kendine iyileşiyor. (Prof. Dr. Murat Akova)

Tedaviyi destekleyici bir şeyler var mı? 

Direkt bir tedavisi, ilacı yok. Sağlıklı beslenme ve yeterli uyku önemli. Kelle paça çorbası, tuzlu suyla gargara gibi şeylerin özel bir faydası yok. (Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan) 

 Ne kadar sürede geçiyor? 

Hastaların hastanede yatma süreleri yaklaşık 10-14 gün. (Prof. Dr. Murat Akova )

Bir kere kapıp iyileştiysek bir daha olma ihtimali var mı?

Şu anda bilinmiyor. (Prof. Dr. Murat Akova )

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)