Ana SayfaGündemKorona virüs hakkında bilmeniz gereken her şey---

Korona virüs hakkında bilmeniz gereken her şey

10 / 11
Korona virüs hakkında bilmeniz gereken her şey
15 Mart 2020 - 10:16 www.borsagundem.com

Psikolojimizi nasıl koruruz?

(Psikiyatr Prof. Dr. Yankı Yazgan) 

Ruh sağlığı için ne yapmalı? 

Salgınla ilgili yeni haberleri dakika dakika izlemekten vazgeçin. Bilimdışı bilgiler veren kişilere uzman unvanlı olsalar bile kulak vermeyin. Yetkililerin kararlarına göre hareket edin. Umudunuzu kaybetmeyin, bu durumun geçici ve az zararla atlatılma olasılığının çok yüksek olduğunu hiç unutmayın. 

Hijyen takıntısına dönüşmemesi için ne yapmak gerek? 

Hijyen kurallarının iyi belirlenmesi, bu kurallara tam uyulması takıntıdan farklı bir durum yaratır. Takıntı daha ziyade ne yapılacağının bilinmediği, önlemlerin ölçüsünün belirlenmediği durumlarda şiddetlenebilir. Önceden benzer sorunları yaşamış olanların bu hijyen uygulamalarını takıntıya çevirme olasılığı nedeniyle tekrar görüş almaları faydalı olur.

Yaşadığımızın yerin karantina altına alınması durumunda sakinliğimizi nasıl koruruz?

Sorumluluklarını aksatma kaygısından tutun sevdiklerimizden ayrı kalma olasılığına kadar değişen sahici kaygılar doğar. Ancak makul bir önlem olduğuna toplumun ikna olması ve durumun geçiciliği bu zorluğa katlanmayı sağlayabilir.

Stok yapmamıza gerek var mı?

Hayır. Abartılı stok başka insanların kaynaksız kalmasına sebep oluyor. Salgınla mücadelenin en önemli kurallarından biri nezaket ve saygıdır. (Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)