Ana SayfaPiyasaKörfez GYO ve Afyon Çimento sorusu---

Körfez GYO ve Afyon Çimento sorusu

2 / 2
Körfez GYO ve Afyon Çimento sorusu
04 Eylül 2015 - 11:41 www.borsagundem.com

KISA SÜREDE ÇIKIŞ ZOR

SORU (2) -
 Afyon Çimento hisselerinin orta vadede gelişimi ne yönde olabilir?

​Şemsettin Karahan
 
CEVAP -
Afyon Çimento zaman zaman sert fiyat hareketi sergileyen bir özelliğe sahip. Yukarı yönlü hareket başladığında çıkışla birlikte ilgilenenlerin sayısında da artış yaşanmakta ve bu ilginin de etkisiyle hissenin fiyatı aşırı miktarda yükselmekte. Ancak abartılı fiyat çıkışının sonrasında düşüş başladığında da aynı sertlikle geriye dönüş gözleniyor. Bunun neticesinde de ciddi kayıplar söz konusu olabiliyor.
Hissede, Haziran -Temmuz 2015’te de sert fiyat hareketliliği gözlendi.  Bu hareketlilik sırasında boşlukların oluştuğu gözlenmekte. Teknik olarak gerçekleşen boşlukların dolması gerekiyor. Ancak ne zaman dolacağına dair kesin bir yorumda bulunmak yanlış olur. Bununla birlikte uzun bir zaman dilimini alması şaşırtıcı olmayacaktır. Zira her şeyden önce yaşanan sert iniş çıkışın sindirilmesi gerekiyor. Bu nedenledir ki hissede uzun süreli bir dinlenme beklemek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.
Hissede öngördüğümüz dinlenme hareketinde değişiklik yaşanabilmesi ise her şeyden önce finansal bir gelişimin varlığına bağlı olacaktır. Şirketin mali yapısına baktığımızdaysa 2015 yılının altı aylık döneminde kârını yüzde 49 gerilettiğini görüyoruz. Yaşanan bu gerileme karşısında kısa süre zarfında bir çıkış beklemek zor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • )(04 Eylül 2015 12:39

    spk neden piyasa yapıcısı atamayan şirketlere ceza kesmiyor koskoca şirketler piyasa yapıcısı yok.neden borsaya girdiler o zaman.hisseleri ky dağıttıktan sonra.bir bakıyoruz piyasa yapıcı yok C gurubuna alınıyor.nasıl borsa böyle kim guvenecek bu yatımıcı