Ana SayfaYaşam-MagazinKirazda hasar DOLU---

Kirazda hasar DOLU

5 / 5
Kirazda hasar DOLU
29 Nisan 2014 - 02:19 www.borsagundem.com


"DON,  SON 20 YILIN EN YÜKSEK REKOLTE BEKLENTİSİNİ VURDU"


Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal ise, dün yağmurla birlikte yağan 1,5 dakikalık dolunun, son 20 yılın en yüksek rekoltesi beklentisini bitirdiğini söyledi. Dolunun bahçelerde yüzde 60 ile 70 zarara yol açtığını, zarar tespit çalışmalarının başladığını ifade etti.


"GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ "

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de, “Şu an orada kiraz hasat dönemi var. Kiraz bizim çok önemli ürünümüz. Neredeyse tamamı ihraç edilen ve getirisi yüksek bir ürün. Buralarda bir hasar söz konusu. Bu hasarların tespiti noktasında sabahın erken saatleriyle beraber teknik bölümümüzdeki arkadaşlarımız orada görev yapıyorlar. Bunun alanı, zarar oranı, zarar oranındaki çeşitler nelerdir, bu tip konuları tespit edip bakanlığa bildiriyoruz. Gerekli yasal mevzuat içerisindeki çalışmaları tamamlayacağız. Bundan dolayı oradaki vatandaşlarımıza şu anda gereken destek ne ise vereceğiz.” dedi.  

ULUBORLU'YU DA DON VURMUŞTU


Yıllık 10 bin ton kiraz üretimi ile Türkiye'nin bir başka önemli kiraz üretim merkezlerinden Uluborlu'da da mart ayının sonlarında yaşanan don nedeniyle kiraz üretimi azalmıştı. Uluborlu'da yapılan hasar tespit çalışmalarında don yüzünden rekoltenin yüzde 80-90 düşük olacağı bildirilmişti. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)