Ana SayfaPiyasaKartonsan ve Ar Tarım sorusu---

Kartonsan ve Ar Tarım sorusu

2 / 2
Kartonsan ve Ar Tarım sorusu
29 Haziran 2016 - 11:00 www.borsagundem.com

FAALİYETTE BULUNMASI ŞART

SORU (2) - Artog bilançolarını yayımlamadığı için kottan atılmıştı. Bütün bilançolarını yayımladığı halde neden tahtası açılmıyor?

Poyraz

CEVAP - Ar Tarım’a ait hisseler Mayıs 2012’de borsaya geldikten kısa bir süre sonra, 25 Ağustos 2015’te işlem sırası kapatıldı. Hissenin işlem sırası kapatılmadan önce firmanın mali yapıdaki belirsizliğinden dolayı Gözaltı Pazarı’na alınmıştı. Sonrasındaysa Borsa Yönetim Kurulu, finansal tabloların yayınlanmasından sonra işlem sırasının açılmasına karar verdi. Ancak ilerleyen zaman diliminde firma faaliyetlerini de durdurunca bu gelişmeyi de göz önüne alarak 30 Kasım 2015 günü verilen kararla birlikte şirketin tüm finansal tabloları yayınlansa dahi faaliyete geçmediği takdirde hisselerin işlem sırasının açılmayabileceği belirtildi.

 

Tüm bu gelişmelerin ardından şirket geçtiğimiz Mayıs ayında bilançolarını yayınladı. Ancak henüz faaliyete geçtiğine dair bir açıklama bulunmuyor. Firmanın gayri faal durumunun devam etmesi işlem sırasıyla yeni bir karar alınmasına mani olmakta. Mevcut gelişmelerden ayrı olarak SPK’nın firma ile ilgili gerçekleştirdiği tespit çerçevesinde şirketi zarara uğrattığı belirtilen kişilerden toplamda 20,8 milyon TL talep edildiği gözleniyor. Söz konusu kişilerin talep edilen tutarı ödememesi halinde ilgililer hakkında iade davası açılacağı belirtilen bir diğer husus.

 

Mevcut haliyle mali yapısındaki belirsizliği devam eden firmaya ait hisselerin tekrar işlem görebilmesi için şirketin gayri faal durumunun ortadan kalktığını görmek gerektiğini unutmamakta fayda var.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)